KotiMielenkiintoinenVoikukat katoavat nopeasti alueeltasi: muista 7 todistettua vinkkiä poistamiseen

Voikukat katoavat nopeasti alueeltasi: muista 7 todistettua vinkkiä poistamiseen

Voikukat – nämä aurinkoiset kukat tuulessa leijuvilla pörröisillä siemenillä näyttävät olevan vaarattomia kasviston edustajia. Puutarhureille ne ovat kuitenkin todellinen katastrofi ja armoton vihollinen. 

 

Seuraamalla näitä vinkkejä tasaisesti ja järjestelmällisesti saavutat varmasti voiton sodassa voikukkien kanssa. Osoita valppautta, sinnikkyyttä ja sitkeyttä – ja puutarhasi muuttuu, loistaen jälleen erilaisten viljelykasvien loistosta ilman ärsyttäviä rikkakasveja. Muista, että tämä taistelu vaatii jatkuvaa päättäväisyyttä. Mutta peli on kynttilän arvoinen – hyvin hoidetusta puutarhasta tulee ylpeytesi ja pala paratiisia, jossa voit rentoutua sielusi ja kehosi värien ja tuoksujen mellakan ympäröimänä!
Näillä rikkaruohoilla on hämmästyttävää elinvoimaa ja kyky levitä nopeasti, vangiten uusia alueita ja syrjäyttäen armottomasti viljeltyjä kasveja. Mutta älä lannistu – on olemassa tehokkaita strategioita, jotka voivat auttaa sinua saamaan yliotteen tässä jatkuvassa taistelussa. Katso alla olevat 7 hyödyllistä vinkkiä voikukkien tappamiseen.

 

Ensinnäkin , säännöllisesti käsin rikkakasvien voikukkien, yrittää poistaa jokainen kasvi kokonaan, kokonaan poistamalla juuret. Tämä on ympäristöystävällisin, mutta myös työvoimavaltaisin torjuntamenetelmä.

 

Toiseksi suuren rikkakasvien tunkeutumisen yhteydessä voidaan käyttää laajakirjoisia kemiallisia rikkakasvien torjunta-aineita. Ole kuitenkin erittäin varovainen ja noudata tiukasti turvatoimia sekä valmistajan ohjeita.

 

Kolmanneksi , älä jätä yhtään palaa tyhjää maaperää – voikukat täyttävät nopeasti kaikki vapaat alueet. Kylvä tyhjille alueille koriste- tai vihanneskasveja tai multaa maa.

 

Neljänneksi , ylläpidä optimaalinen maaperän kosteustaso – kastele säännöllisesti, mutta älä salli ylimääräistä kosteutta. Vetinen maaperä luo ihanteelliset olosuhteet voikukkien kasvulle.

 

Viidenneksi , älä unohda leikata nurmikkoa säännöllisesti laskemalla ruohonleikkurin terä normaalin korkeuden alapuolelle. Tämä hidastaa rikkakasvien kasvua ja heikentää niiden asemaa alueellasi.

 

Kuudenneksi , suorita säännöllistä valvontaa ja poista armottomasti kaikki voikukan taimet estäen niitä vahvistumasta ja leviämästä siemeniä.

 

Seitsemänneksi rikasta maaperää ravinteilla käyttämällä kompostia tai mineraalilannoitteita. Voikukka suosii köyhdytettyä maaperää, joten hedelmällisyyden parantaminen rajoittaa niiden leviämistä.

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten