KotiUusiokäyttöideatVioletit ilahduttavat sinua rehevällä kukinnalla: muista nämä 5 päävirhettä kukkien hoidossa

Violetit ilahduttavat sinua rehevällä kukinnalla: muista nämä 5 päävirhettä kukkien hoidossa

Violetit ovat yksi suosituimmista ja yleisimmistä sisäkasveista. Niitä voi nähdä melkein jokaisessa kodissa. Nämä herkät kukat ilahduttavat kauneudellaan ja kirkkailla väreillä. Orvokit ovat kuitenkin melko vaativia hoitaa, ja pienimmälläkin virheellä niiden lehdet voivat kuivua ja käpristyä.

Siksi on tärkeää tietää ja ottaa huomioon tärkeimmät syyt, miksi orvokit voivat kuihtua. Katsotaanpa niitä tarkemmin.

 

Ensinnäkin orvokit eivät pidä liiallisesta kosteudesta. Liiallinen kastelu voi johtaa juurijärjestelmän mätänemiseen, lehtien kellastumiseen ja pehmenemiseen. Siksi on suositeltavaa kastaa orvokit tarjottimen läpi, jotta ylimääräinen vesi valuu pois.

 

Toiseksi, omistajien ärsyttävät virheet voivat myös aiheuttaa orvokkien kuihtumista. Esimerkiksi liian suuri ruukku aiheuttaa liiallista maaperän kosteutta, jota orvokit eivät tarvitse.

 

Kolmanneksi kuivumisen syy voi olla juurien vaurioituminen. Jos juuret kärsivät mädäntymisestä tai lannoitteiden polttamisesta, lehdet alkavat kuihtua ja käpristyä. Tässä tapauksessa on tarpeen poistaa vaurioituneet juuret, desinfioida jäljellä olevat juuret ja istuttaa kasvi uudelleen tuoreeseen maaperään.

 

Neljänneksi, väärä valaistus vaikuttaa negatiivisesti myös orvokkeihin. Valon puutteessa lehdet muuttuvat vaaleiksi ja ohuiksi, ja liian suurella valolla ne ryhmittyvät. Tämä ongelma voidaan ratkaista siirtämällä kukka paikkaan, joka sopii paremmin valaistukseen.

 

Viidenneksi, orvokit eivät siedä hyvin kuivaa ilmaa, joko talvella lämmityslaitteiden tai kesällä lämmön vuoksi. Tämän välttämiseksi on suositeltavaa asentaa kostutin violetin viereen.

 

Älä myöskään unohda sairauksia, jotka voivat vaikuttaa orvokkeihin, kuten myöhäisrutto tai physaria. Jos täpliä ilmaantuu ja lehdet pehmenevät, kasvi on istutettava uudelleen uuteen maaperään, joka on käsitelty erityisellä liuoksella, ja poistaa kaikki vahingoittuneet lehdet.

 

Orvokkien terveyden ja kauneuden ylläpitämiseksi on tarpeen huolehtia niistä asianmukaisesti ottaen huomioon näiden herkkien kukkien ominaisuudet. Noudattamalla yksinkertaisia ​​kastelu-, valaistus-, ilmankosteus- ja sairauksien ehkäisyohjeita voit pitää orvokit erinomaisessa kunnossa pitkään. Loppujen lopuksi nämä söpöt huonekasvit voivat ilahduttaa kauneudellaan monta vuotta asianmukaisella huomiolla ja hoidolla.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Violetteja hoidetaan parhaiten hajallaan lämmittävillä hunajaisilla mittareilla ja muutamilla pilteillä juomista. Näin pienentyy kastuminen ja kalkkunat pysyvät pystympinä. Teehän näin!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten