KotiKotitalouden niksitVedenkeittimeen ei jää hilsettä: muista nämä 4 saatavilla olevaa ratkaisua

Vedenkeittimeen ei jää hilsettä: muista nämä 4 saatavilla olevaa ratkaisua

Keittiövälineiden puhtauden ja hygienian ylläpitäminen on jokaisen kotiäidin tärkeä tehtävä. Yksi yleisimmistä ongelmista on kalkin muodostuminen teekannuissa, mikä ei vain pilaa niiden ulkonäköä, vaan voi myös vaikuttaa negatiivisesti juomien makuun. 

 

Noudattamalla näitä yksinkertaisia ​​suosituksia voit helposti ja vaivattomasti poistaa kalkin vedenkeittimestäsi, pidentää sen käyttöikää ja pitää keittiövälineet puhtaina ja hygieenisinä. Valitse itsellesi sopivin menetelmä ja nauti puhtaasta vedenkeittimestä ja herkullisista juomista!

 

On olemassa useita tehokkaita ja edullisia tapoja poistaa kalkkia vedenkeittimestä.

 

Ensinnäkin yksi suosituimmista lääkkeistä on sitruunahappo . Se on suhteellisen hellävarainen, universaali ja sopii lasista, teräksestä, muovista ja keramiikasta valmistettuihin teekannuihin. Käyttääksesi sitä, kaada kattilaan 25 grammaa happoa litraa kohden vettä, kiehauta, odota puoli tuntia, tyhjennä liuos, täytä kattila puhtaalla vedellä, keitä uudelleen ja valuta. Sitruunahappo voi myös auttaa poistamaan kalkin höyrystimistä ja silitysraudoista.

 

Toiseksi tehokas lääke on tavallinen etikka , joka sopii lasi- ja metalliteepannuille. On kuitenkin pidettävä mielessä, että se voi vahingoittaa heikkolaatuista muovia ja sillä on pistävä haju. Kalkkikiven poistamiseksi sekoita 100 ml etikkaa litraan vettä, kiehauta, odota, kunnes liuos jäähtyy, valuta se ja poista jäljellä oleva hilse sienellä. Toista toimenpide tarvittaessa. Puhdistuksen jälkeen sinun täytyy keittää puhdasta vettä kahdesti hajun poistamiseksi.

 

Kolmanneksi yleinen lääke on tavallinen ruokasooda . Sillä on hellävarainen vaikutus likaan ja se sopii vedenkeittimeen. Lisää kasallinen ruokalusikallinen soodaa litraan juuri keitettyä vettä, odota, kunnes liuos jäähtyy, valuta se ja toista toimenpide tarvittaessa. Huuhtele lopuksi kattila ja keitä siinä puhdasta vettä kahdesti.

 

Neljänneksi vaihtoehtona voidaan käyttää hiilihapotettuja juomia tai omenankuoria , jotka sisältävät kalkkia liuottavia happoja. Nämä menetelmät ovat kuitenkin vähemmän monipuolisia ja voivat olla vähemmän tehokkaita tai vahingoittaa vedenkeitintä.

 

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten