KotiReseptitVain harvat tietävät, miten raejuustoa voi pelastaa, jos se hapettuu tai homehtuu...

Vain harvat tietävät, miten raejuustoa voi pelastaa, jos se hapettuu tai homehtuu nopeasti

Ei ole mikään salaisuus, että raejuusto on helposti pilaantuva tuote.Jos jätät sen lämpöön, se happamoituu hyvin nopeasti, ja jos se on kosteudessa – homehtuu.Siksi kotiäidit kysyvät oikeutetusti, miten säilytä hapatettua maitoa niin, että se pysyy tuoreena mahdollisimman pitkään.

’Belnovostin’ mukaan ratkaisu on hyvin yksinkertainen: oston jälkeen on tarpeen laittaa raejuusto tiiviisti lasi- tai posliiniastiaan, sitten peittää astia kannella ja kääriä se pergamenttiin ja lähettää se sitten jääkaappiin.

On toinenkin vaihtoehto, johon kokeneet kotiäidit turvautuvat yhtä usein.Säilytykseen käytetään emaloituja astioita ja pari palaa sokeria.

Jos rahka on jo pilaantunut, ei hätää: tästäkin ikävästä tilanteesta on ulospääsy.Sekoita rahka ja yhtä paljon tuoretta maitoa ja jätä se tunnin ajaksi.

Kun aika on kulunut, juustomassa heitetään juustoliinalla vuorattuun siivilään ja odotetaan, että ylimääräinen neste valuu pois.Tuote on enää laitettava puristimen alle, minkä jälkeen siitä tulee pehmeää ja vähemmän hapanta.

Aikaisemmin kutsuttiin kolme tärkeintä luonnollisen ja maukkaan raejuuston merkkiä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Vain harvat tietävät, miten raejuustoa voi pelastaa, jos se hapettuu tai homehtuu nopeasti. Minun kokemukseni mukaan paras tapa säilyttää raejuusto on laittaa se tiiviiseen lasiastiaan jääkaappiin. En usko emaloitujen astioiden tai sokeripalojen olevan tarpeellisia. On tärkeää muistaa, että raejuustoa ei kannata säilyttää liian pitkään avoimena, jotta se pysyy tuoreena ja maukkaana.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten