KotiReseptitVain 3 lusikallista riittää uskomattomaan uudenvuoden kalkkunaan: se vain sulaa suussa

Vain 3 lusikallista riittää uskomattomaan uudenvuoden kalkkunaan: se vain sulaa suussa

Kalkkuna on kasvattamassa suosiotaan venäläisten keskuudessa uudenvuodenpöydän pääruokana.Tämän linnun liha on kuitenkin vielä kypsennettävä kunnolla.Jos haluat varmasti sensaatiomaisen herkun, kokeile paistaa kalkkuna tämän yksinkertaisen reseptin mukaan.

Kalkkunan marinadiin tarvitset vain kolme ainesosaa, joita löytyy mistä tahansa kaupasta: Dijon-sinappia, hunajaa ja soijakastiketta.Vain yksi ruokalusikallinen kutakin ainesosaa riittää.

Lihan kypsentäminen tämän reseptin mukaan ei vaadi erityisiä kulinaarisia tietoja ja taitoja.Koko prosessi vie kuitenkin melko paljon aikaa, sillä kalkkunaa on pidettävä marinadissa useita tunteja.

Kalkkunan marinointi kestää kauan, mutta se on ehdottomasti sen arvoista.

Kuva: freepik.com/ freepik.

Yhdistä siis ensin sinappi, hunaja ja soijakastike yhdessä kulhossa ja sekoita.Huuhtele sitten kalkkunan ruho ja poista jäljelle jäänyt vesi paperipyyhkeellä.Hiero seuraavaksi lihaa aiemmin valmistetulla marinadilla ja lähetä se jääkaappiin pitkäksi aikaa – vähintään kuudeksi tunniksi.

Kypsennä kalkkuna paremmin paistopussissa 180 asteeseen esilämmitetyssä uunissa.Keskimäärin liha tarvitsee noin 60-80 minuuttia kypsyäkseen täysin.Kaikki riippuu ruhon koosta.

Jotta kalkkuna saisi ruokahalua herättävän ruskistavan kuoren, 10 minuuttia ennen kypsyyttä paketti on leikattava ja uunin lämpötila nostettava 200 asteeseen.

Tällä reseptillä voit muuten paistaa paitsi koko kalkkunan ruhon myös sen yksittäiset osat – varren tai fileen.

Sillä välin on tullut tunnetuksi, miten kaupasta ostetuista tomaateista saadaan paljon maukkaampia ja pehmeämpiä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

2 KOMMENTIT

  1. Vain 3 lusikallista riittää uskomattomaan uudenvuoden kalkkunaan: se vain sulaa suussa! Kiitos vinkistä, tämä resepti vaikuttaa todella herkulliselta ja helppovalmistettavalta. Aion ehdottomasti kokeilla tätä seuraavaksi, toivottavasti lopputulos on yhtä maukas kuin lupaatte!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten