KotiKotitalouden niksitVadelmasato ilahduttaa runsaudellaan ja maullaan: muista nämä 5 tehokasta toukokuun ruokintaa

Vadelmasato ilahduttaa runsaudellaan ja maullaan: muista nämä 5 tehokasta toukokuun ruokintaa

Vadelmat ovat hämmästyttävä marjasato, joka ilahduttaa meitä ainutlaatuisella maullaan ja aromillaan. Runsaan ja makean sadon saamiseksi on kuitenkin varmistettava pensaiden asianmukainen hoito. 

 

 

Kevätkausi on tärkein vaihe vadelmapuun valmistelussa hedelmää varten. Juuri tällä hetkellä on tarpeen lannoittaa pensaat, jotta ne saavat tarvittavat ravinteet.

 

Ensinnäkin munasarjojen parantamiseksi ja suurten, makeiden marjojen saamiseksi on suositeltavaa käyttää orgaanisia lannoitteita. Yksi tehokas tapa on valmistaa infuusio rikkakasveista. Tätä varten sinun on kerättävä mehukas osa rikkaruohoista ilman juuria, täytettävä ne vedellä ja jätettävä viikon ajan pimeään paikkaan sekoittaen ajoittain. Tämän jälkeen infuusio laimennetaan vedellä suhteessa 1:5 ja kastellaan vadelmapensaiden päälle.

 

Toiseksi , hiiva on hyvä lannoite vadelmille. Lannoitteen valmistamiseksi ota paketti kuivahiivaa, anna sen käydä useita tunteja, laimenna se vedellä suhteessa 1:5 ja kastele pensaat.

 

Kolmanneksi mullein on myös erinomainen lannoite vadelmille. Se on laimennettava suhteessa 1:10 ja kasteltava pensaiden päälle laskemalla noin 1 litra liuosta per pensas.

 

Neljänneksi lintujen ulosteet ovat tehokas mutta vaarallinen lannoite, jota tulee käyttää varoen. On suositeltavaa laimentaa se suhteessa 1:20 ja kastella sitten pensaat 1 litralla per pensas.

 

Viidenneksi puutuhka sisältää runsaasti vadelman hedelmällisyyteen hyödyllisiä mineraaleja. Sitä voidaan käyttää sekä puhtaassa muodossa että infuusiona.

 

Vadelmien oikea kevätruokinta on avainasemassa terveiden pensaiden ja runsaan sadon varmistamisessa. Käyttämällä orgaanisia lannoitteita, kuten rikkaruohot, hiiva, mullein, lintujen jätökset ja puutuhka, voit tarjota ravinteita, joita vadelmasi tarvitsevat kasvaakseen ja kukoistaakseen. Muista, että oikea-aikainen ja asiantunteva ruokinta on avain suurten, mehukkaiden ja makeiden vadelmien saamiseksi.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten