KotiReseptitSulkeutuneet lihansyöjät ja hyväntuuliset vegaanit: miten ruokavaliotyyppi vaikuttaa ihmisen persoonallisuuspiirteisiin

Sulkeutuneet lihansyöjät ja hyväntuuliset vegaanit: miten ruokavaliotyyppi vaikuttaa ihmisen persoonallisuuspiirteisiin

Zürichin yliopiston tutkijat tekivät tutkimuksen, jossa he löysivät yhteyden ihmisen ruokavalion ja hänen persoonallisuuspiirteidensä välillä.He päättelivät, että tietynlaisen ruokavalion valinta heijastuu persoonallisuuspiirteisiin.

Tulosten mukaan lihansyöjät ovat sulkeutuneita ja itsepäisiä, kun taas vegaanit ovat avoimia ja rentoja.

Tutkimukseen osallistui lähes 70 000 ihmistä eri maista, muun muassa Euroopan maista, Yhdysvalloista ja Uudesta-Seelannista.

Tutkijat arvioivat, olivatko vastaajat luonnostaan avoimia, mukautuvia, tunnollisia ja neuroottisia.

Kävi ilmi, että kasvissyöjät ja vegaanit osoittivat lihansyöjiä todennäköisemmin avoimuutta.Heidän todettiin myös olevan muovautuvampia ja mukautuvampia.

Sveitsiläisten asiantuntijoiden tekemän tutkimuksen tulokset on julkaistu ScienceDirectissä.

Sulkeutuneet lihansyöjät ja hyväntuuliset vegaanit: miten ruokavaliotyyppi vaikuttaa ihmisen persoonallisuuspiirteisiin.

Kuva: prostooleh/freepik.com.

Aiemmin brittitutkijat totesivat, että kipulääkkeiden pitkäaikainen käyttö nuoresta pitäen voi aiheuttaa huonompaa mielenterveyttä aikuisuudessa.

He havaitsivat, että kroonisen kivun pitkäaikainen hoito kipulääkkeillä lisää mielenterveysongelmien mahdollisuutta 46 prosentilla ja päihteiden väärinkäytön riskiä 82 prosentilla.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

2 KOMMENTIT

  1. Vegaanina olen huomannut, että ruokavalio vaikuttaa todella paljon persoonallisuuteen. Olen itse avoin ja rento, ja tunnen usein oloni hyväntuuliseksi. On mielenkiintoista nähdä, miten erilaiset ruokavaliot voivat vaikuttaa ihmisen luontaisiin piirteisiin. Kiitos jakamisesta!

  2. Vegaanit näyttävät olevan todella rentoja ja avoimia ihmisiä, mikä ei yllätä minua lainkaan. Ruokavalio vaikuttaa todella paljon ihmisen persoonallisuuteen, ja tämä tutkimus vahvistaa sitä entisestään. Kiinnostavaa nähdä, mitä muita yhteyksiä ruokavalion ja luonteenpiirteiden välillä vielä paljastuu tulevaisuudessa!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten