KotiReseptitSaimme selville ja olimme ällistyneitä - emme halua syödä sitä: mistä rapupuikot...

Saimme selville ja olimme ällistyneitä – emme halua syödä sitä: mistä rapupuikot todella on tehty

Kaupan raputikuilla ei ole mitään tekemistä ravunlihan kanssa.Asiantuntijat ovat kertoneet meille, mistä ne oikeasti koostuvat.

Pääasiallinen ainesosa on surimi.Jos sen kääntää, se on tavallista jauhettua kalaa.Se on halvin pohja.Se sekoitetaan muiden ainesosien kanssa.

Mutta halvan jauhelihan määrä yltää vain 35-50 prosenttiin, yksittäistapauksissa se on enemmän kuin tämä arvo.

Pohjaan lisätään vettä, peruna- tai maissitärkkelystä.Lisäksi lisätään munanvalkuaista, joka parantaa tuotteen ulkonäköä – väriä ja rakennetta, antaa kiiltoa.

Jotta rapupuikot saataisiin pakastettaviksi (muuttumatta enempää mössöksi), niihin lisätään sokeria ja sorbitolia.

Auringonkukka- ja soijaöljy parantaa koostumusta ja pidentää säilyvyyttä.Suola puolestaan vaikuttaa makuun ja osallistuu kemiallisiin prosesseihin.

Se ei ole ilman väriaineita.Useimmiten se on punainen E120 – uutettu karmiinihaposta, jota tuottaa pieni ötökkä koshenil.Myös mononatriumglutamaattia (E621), joka on arominvahvente, on mukana.

Useimmiten rapusta tikuissa vain tuoksu – sen uute, sekä keinotekoisia aromiaineita.Tietenkin myös säilöntäaineita on mukana.E211 lisätään, jotta tuote säilyisi pidempään.

Raputikut tehdään halvan kalan jauhelihasta.Sitäkin voi kuitenkin olla tuotteessa vain 35 %.Jauheliha sekoitetaan muiden ainesosien kanssa ja ajetaan puristimen läpi, jolloin saadaan tuttu muoto.

Kuva: Kuvakaappaus PrimaMedia TV:n YouTube-kanavalta.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten