KotiReseptitSäilytä juusto juuri näin: se ei kuivu eikä pääse kuivumaan

Säilytä juusto juuri näin: se ei kuivu eikä pääse kuivumaan

Juusto vaatii erityiset säilytysolosuhteet.Jos tuotetta säilytetään väärin, se voi kiillottua ja menettää makunsa ja arominsa.

Juusto kannattaa säilyttää jääkaapissa nollan ja kuuden celsiusasteen välisessä lämpötilassa.Ihanteellinen paikka on hedelmä- ja vihannesosasto, ja epätoivottavin on ovessa oleva hylly.

Ilmankosteuden tulisi olla noin 85-90 prosenttia, muuten tuote kuivuu nopeasti.Liian korkea ilmankosteus voi aiheuttaa homeen kasvua.

Älä säilytä juustoa lähellä elintarvikkeita, joilla on voimakas haju (esim. sipuli tai valkosipuli), sillä ne voivat imeä itseensä liiallisia makuja.

Juustoa ei kannata säilyttää jääkaapin ovella.

Kuva: freepik.com/freepik.

Leivinpaperin tai folion avulla juusto voidaan suojata ilmalta ja kuivumiselta.Kääri tuote tiiviisti näihin materiaaleihin ja teippaa reunat hapen pääsyn estämiseksi.

Paperiin kääritty juustopala tulisi laittaa ilmatiiviisti kannelliseen lasiastiaan.Hyvästä elintarvikemuovista valmistetut elintarvikeastiat ovat erinomaisia.

Aiemmin kotiäidille kerrottiin, miten kylpyhuoneen peili suojataan huurtumiselta.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

2 KOMMENTIT

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten