KotiMielenkiintoinenPuutarhan laajennus: katsaus mahdollisuuksiin

Puutarhan laajennus: katsaus mahdollisuuksiin

Laajennusmahdollisuudet ovat rajattomat

Niille, joille laajennus tuo väistämättä mieleen puutarhavajan, selvästi puuttuu inspiraatiota.

Mahdollisuudet laajentaa asuintilaa kodin ympärillä ovat rajattomat.

Veranta

Perinteinen veranta on erillinen lasitettu tila, joka on kiinnitetty taloon. Nykyaikaiset verannat ovat paljon enemmän integroituja muuhun taloon. Esimerkiksi elävä veranta voi laajentaa keittiötä tai olohuonetta. Ne tarjoavat täysin uudenlaisen asumiskokemuksen, koska ne liittyvät tiiviisti asuintilaanne. Verannan suunnittelu ja suuntaus määräävät katon tyypin. Tärkeitä huomioitavia asioita ovat valon varmistaminen sekä varjostusmahdollisuus ja verannan näkymä.

Pergola

Pergolaa ei tule pitää rakenteena vaan pikemminkin kehikkona, joka on peitetty puulla tai metallilla ja joka löytää paikkansa puutarhassanne.

Näin luot raikkaan ja vihreän paikan, jossa voit rentoutua. Pergolan voi sijoittaa erilleen puutarhassa tai talon julkisivua vasten. Sen rakenne jakautuu kolmeen osaan: tukipylväät, poikkipuut ja vaakasuorat laudat. Kasvillisuuden osalta sinulla on valittavana useita kiipeäviä kasveja.

Uima-allasmökki

Uima-allas ei koskaan ole yksin. Sillä teknisen tilan lisäksi suodattimille, pumpuille ja muille allasvarusteille, tarvitset myös paikan, jossa voit pukeutua tai vain rentoutua. Tästä syystä uima-allasmökkien suosio on kasvanut, kun monet uima-altaat ovat viime vuosina lisääntyneet. Jotkut uima-allasmökit näyttävät oikeilta lomamökeiltä, sisältäen keittiöt ja makuuhuoneet. Ole kuitenkin varovainen, ettet pilaa puutarhasi viehätystä.

Orangeria

Orangeria, myös nimeltään talvipuutarha, on pikemminkin laajennus kuin lisärakennus.

Ensimmäiset orangeriat ovat peräisin 1600-luvulta, ja ne olivat eliitin sosiaalisen aseman symboleja, jotka mahdollistivat eksoottisten kasvien säilyttämisen. Perinteinen orangeria on niin korkea, että se voidaan käyttää iltapäivällä, ja se on rakennettu raudasta ja lasista. Yleensä sen ulkomuoto on kaareva. Nykyään orangeria on kodikas tila, joka on osa taloa, tila, joka mahdollistaa ympäröivän vihreyden nauttimisen ympäri vuoden sekä sisällä että ulkona.

Autokatos

Rakennusmaiden määrä vähenee jatkuvasti. Tämän seurauksena yhä harvempi haluaa integroida autotallinsa talon suojattuun tilavuuteen. Tästä syystä autokatosten suosio on kasvanut. Se on halvempi kuin autotalli ja tarjoaa silti riittävän suojan yhdelle tai useammalle autolle. Lisäksi se antaa sinulle enemmän tilaa talossasi. Suunnittelun ja materiaalien osalta kaikki on mahdollista. Arkkitehti voi integroida autokatoksen suunnitelmaan, jotta talosi muodostaa yhtenäisen kokonaisuuden.

Puutarhavaja

Perinteinen puutarhavaja on ennen kaikkea käytännöllinen paikka puutarhatyökalujen, puutarhakalusteiden tai ruohonleikkurin säilyttämiseen.

Mutta jos sinulla on tarpeeksi tilaa talon ympärillä, voit saada paljon enemmän iloa puutarhavajasta. Miksi et järjestäisi sinne työpajaa? Tai toimistoa puutarhan keskelle? Ellei halua muuttaa sitä leikkihuoneeksi?

Huvimaja

Se on jotain huvimajan, puutarhavajan ja terassin välillä. Se on paras tapa kuvata huvimajaa. Se on sivuilta avoin rakenne, yleensä puinen, joka sijoitetaan puutarhaan korotetulle alustalle tai ilman. Jos haluat nauttia puutarhastasi myös syksyllä tai talvella, voit sulkea sivut lasipaneeleilla, jotta saat ”orangerian” vaikutelman.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten