KotiPuutarhuriPorkkanat kasvavat pitkiksi ja suoriksi: muista, kuinka vältät vinoja hedelmiä

Porkkanat kasvavat pitkiksi ja suoriksi: muista, kuinka vältät vinoja hedelmiä

Porkkanat ovat yksi yleisimmistä ja suosituimmista kotipuutarhoissa kasvatetuista vihanneksista. Sen helppohoitoisuus ja runsas vitamiinikoostumus tekevät siitä ihanteellisen sadon puutarhureille. 

 

  • Noudattamalla näitä suosituksia voit välttää yleiset virheet ja varmistaa ihanteelliset olosuhteet porkkanoiden kasvulle ja kehitykselle.
  • Sileät, kauniit juurekset eivät ole vain houkuttelevia katsella, vaan myös helppokäyttöisiä, mikä tekee niistä erityisen arvokkaita jokaiselle puutarhurille.
  • Kiinnittämällä asianmukaista huomiota asianmukaiseen hoitoon ja noudattamalla istutus-, lannoitus- ja kasteluohjeita saat taatusti runsaan ja laadukkaan sadon tästä upeasta vihanneksesta.

Joskus kuitenkin käy niin, että kasvatetuilla juurikasveilla on ei-toivottu käyrä tai epämuodostunut muoto, mikä vaikeuttaa niiden käyttöä. Tämän ongelman välttämiseksi on tarpeen ymmärtää sen syyt ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin. Tässä artikkelissa tarkastellaan tärkeimpiä porkkanoiden muotoon vaikuttavia tekijöitä ja niiden poistamista ihanteellisen sadon saamiseksi.

 

Ensinnäkin sakeutuneet viljat ovat yksi tärkeimmistä syistä hedelmien muodonmuutokseen. Liian lähellä toisiaan olevat kasvit rajoittavat niiden kasvua ja kehitystä, jolloin juuret taipuvat ja saavat ei-toivotun vinomuodon. Siksi on erittäin tärkeää harventaa istutuksia ajoissa varoen vahingoittamasta jäljellä olevia juuria.

 

Toiseksi , sopimaton maaperä voi myös aiheuttaa ongelmia. Porkkanat suosivat löysää, hyvin valutettua maaperää. Savi- ja savimaat voivat häiritä juurikasvien normaalia kehitystä, mikä johtaa niiden muodonmuutokseen. Tämän ongelman ratkaisemiseksi on suositeltavaa lisätä hiekkaa maaperään kaivamisen aikana, mikä tekee siitä löysemmän ja sopivamman porkkanoiden viljelyyn.

 

Kolmanneksi , väärä ruokinta voi vaikuttaa negatiivisesti juurikasvien muotoon. Tuoreen lannan levittäminen porkkanapenkkeihin voi saada ne vääntymään ja vääristymään. Etusija tulisi antaa tasapainoisille mineraalilannoitteille tai hyvin mädäntyneelle kompostille.

 

Neljänneksi , epäsäännöllinen kastelu voi myös aiheuttaa ongelman. Jos kastelet sänkyjä äkillisesti ja runsaasti pitkän kuivuuden jälkeen, tämä voi johtaa juurikasvien halkeilemiseen ja muodonmuutokseen. Tämän tilanteen estämiseksi on tarpeen säännöllisesti multaa ja kastella sänkyjä tasaisesti.

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten