KotiMielenkiintoinenPese pyyhkeet tällä tavoin, jotta niistä tulee pehmeitä ja pörröisiä. Harva tietää...

Pese pyyhkeet tällä tavoin, jotta niistä tulee pehmeitä ja pörröisiä. Harva tietää sitä

Kaikki rakastavat pyyhkeitä, joissa on täydellinen pehmeys, pörröisyys ja tuoksu. Valitettavasti niiden kuidut karkeutuvat ajan myötä, jolloin pyyhkeet vanhenevat ja vaurioituvat. Ne myös usein tuoksuvat pahalle. Syitä on monia.

Huomaat kuitenkin eron heti, kun otat ne pesukoneesta, jos peset ne oikein. Miten pestä pehmeät pyyhkeet? Pesun jälkeen ne näyttävät kuin uusilta. Oikeat tuotteet ja tekniikat ovat ratkaisevia onnistumisen kannalta.

Mikä saa pyyhkeet tuntumaan karheilta ja epämiellyttäviltä?

Peruspesuvirheet saavat pyyhkeet tuntumaan kireiltä ja epämiellyttävän tuntuisilta. Pesujauheiden ja kankaanpehmentimien käyttö ei palauta niiden pehmeyttä tai miellyttävää tuoksua. Pesuaineet imeytyvät pyyhkeiden kuituihin, joten liiallinen käyttö vahingoittaa kankaita.

Miten pyyhkeet pestään, jotta ne pysyvät tuoksuvina ja pehmeinä? Pehmeitä ja hyvin pestyjä kankaita on myös mahdotonta saada, jos täytät pesukoneen liian suurella määrällä kankaita. Suihkun jälkeen voi tehdä toisen virheen, kun jättää pyyhkeet kosteaan kylpyhuoneeseen.

Kosteus ei auta kuivumista. Pyyhkeet voivat pysyä märkinä tuntikausia kylpyhuoneessa, jossa ei ole ikkunoita tai hyvää ilmanvaihtoa. Sen lisäksi, että kangas haisee pahalle, siitä tulee myös hyvä kasvupaikka bakteereille ja homeelle. Miten pyyhkeet pestään, jotta ne pysyvät tuoksuvina ja pehmeinä? Voit päästä eroon epämiellyttävistä bakteereista ja hajuista myös kotikonsteilla.

Pyyhkeiden pesuun tarvitaan useita tuotteita

Pese pyyhkeet ilman pesuainetta, jos ne ovat karheat, kovat tai tuoksuvat pahalle. Vaihtoehtoisesti voit käyttää kymmenenprosenttista etikkaa, ruokasoodaa, suosikkisi eteeristä öljyä ja tennispalloja (tunnetaan myös nimellä ”pihapallot”).

Laita kolme palloa ja pyyhkeet rumpuun. Kaada puoli kupillista ruokasoodaa pulverigalleriaan. Lasillinen etikkaa yhdessä muutaman öljytipan kanssa on huuhteluaineosastossa. Suosittelen tuoksuttamaan pyyhkeet laventelilla tai sitruunalla; ne antavat ihanan tuoksun.

Miten pestä pehmeät pyyhkeet? Määritä sopivat ohjelmat

Kun olet laittanut kaikki tarvittavat tuotteet pesukoneeseen, valitse ohjelma, jonka lämpötila on 60 astetta. Älä laita siihen edes suurinta nopeutta. Pyyhkeiden pesuun sopii arvo 800 ja 1000 välillä. Tennispallot rikkovat karkeat kuidut tehokkaasti. Etikka ja ruokasooda pehmentävät kankaita ja poistavat bakteerien siemeniä, sieniä ja hometta.

Etikka auttaa myös poistamaan pyyhkeistä ylimääräisen pesuaineen, joka voi tehdä niistä ajan mittaan epämiellyttäviä ja naruisia. Korkeampi pesulämpötila kuitenkin hajottaa kuidut nopeammin. Pyyhkeistäsi tulee pesun jälkeen yhtä pörröisiä ja pehmeitä kuin kaupasta ostamasi.

Älä pelkää etikan hajua pesukoneessa ja pyyhkeissä. Pesukoneen epämiellyttävä haju häviää nopeasti, jos jätät pesuainelokeron auki ja oven auki. Lisäksi pyyhkeistäsi ei tule etikan hajua. Haju hälvenee, kun ne kuivuvat.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

  1. Kiitos vinkistä! On todella tärkeää pestä pyyhkeet oikein, jotta ne säilyttävät pehmeytensä ja tuoksunsa. Itse olen huomannut eron pesutekniikoissa ja nyt pyyhkeeni tuntuvat taas ihanilta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten