KotiReseptitOsta ennakkoon: Venäjällä voi olla pulaa banaaneista ja katkaravuista

Osta ennakkoon: Venäjällä voi olla pulaa banaaneista ja katkaravuista

Ecuadorin aseellisen konfliktin kärjistyminen entisestään voi aiheuttaa banaanien ja katkarapujen puutetta maailmanmarkkinoilla.Tilanne uhkaa vaikuttaa vakavasti tämän maan tavarantoimituksiin.

Ecuador toimittaa maailmanmarkkinoille keskimäärin noin 15 prosenttia kaikista hedelmistä ja 30 prosenttia banaaneista.Ecuadorin banaanien tärkeimmät ostajat ovat EU, Yhdysvallat, Kiina, Japani ja Panama, kun taas Venäjä tuo 98 prosenttia kaikista Ecuadorista tuoduista banaaneista.

Ecuador on myös maailman suurin katkaravun viejä, jonka osuus maailmanmarkkinoista on 25 prosenttia.Ecuadorilaisen katkaravun tärkeimmät ostajat ovat Kiina, Yhdysvallat, EU ja Japani, myös Venäjä ostaa noin 25 prosenttia kaikesta katkaravusta tästä maasta.

Ecuador on maailman johtava banaanien ja muiden hedelmien tuottaja.

Kuva: Pixabay/Pexels.com.

’Koska Venäjä on Ecuadorin banaanien suurin yksittäinen ostaja, toimitukset Venäjälle ovat etusijalla’, selitti kansallisen tutkimusyliopiston Higher School of Economicsin kauppapoliittisen instituutin johtaja Alexander Daniltsev RIA Novostille.

Yhteensä Venäjä osti viime vuonna Ecuadorista katkarapuja 385 miljoonan dollarin arvosta.Ecuador toimittaa myös kukkia, mutta niiden kanssa ei pitäisi olla ongelmia, koska monet muutkin maat toimittavat kukkia.

Aiemmin tuli tunnetuksi, miten porkkanasta ja banaanista valmistetaan terveellisiä sipsejä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten