KotiReseptitNyt pitäisi tulla halvemmaksi: Turkki on tuonut Venäjälle ensimmäisen erän munia -...

Nyt pitäisi tulla halvemmaksi: Turkki on tuonut Venäjälle ensimmäisen erän munia – lähes 317 tuhatta kappaletta

Ensimmäinen erä kananmunia Turkista on tuotu Venäjälle, Rosselkhoznadzor ilmoitti.Tämä lähetys sisälsi yhteensä 316 800 kappaletta.

Lupa munien tuontiin myönnettiin 21 turkkilaiselle, näitä tuotteita valmistavalle yritykselle.Kananmunia alettiin tuoda Yarag-Kazmalyarin rajanylityspaikan kautta tästä päivästä lähtien.Aiemmin Venäjältä on jo tuotu munia, joulukuussa niitä tuotiin Azerbaidžanista.

Seuraavien kuuden kuukauden ajan yritykset, jotka toimittavat kananmunia Venäjälle, ovat vapautettuja tulleista.Nollaus on voimassa 1. tammikuuta – 30. kesäkuuta 2024, se on väliaikainen toimenpide markkinoiden kyllästämiseksi tällä tuotteella.

Kananmunien tuonnin Turkista pitäisi vakauttaa kananmunien hinnat.

Kuva: cottonbro studio/pexels.com.

Tuontimunien odotetaan vihdoin laskevan kananmunien markkinahintaa, joka on noussut Venäjällä viime vuoden aikana yli 40 prosenttia.Vain puolen vuoden aikana Venäjä aikoo ottaa vastaan 1,2 miljardia kananmunaa ulkomaisilta tuottajilta.

Vertailun vuoksi venäläiset tuottajat myivät pelkästään marraskuussa 2,8 miljardia kananmunaa.Huomionarvoista on, että viime vuoden 11 ensimmäisen kuukauden aikana myynti kasvoi vain – 1,9 prosenttia, kertoi Interfax.

Muistakaa, aiemmin tuli tunnetuksi hintojen nousu 70 prosentilla yhdellä Venäjän alueella.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

2 KOMMENTIT

  1. Ovatko nämä tuontimunat laadukkaita vai kannattaako odottaa kotimaisten munien hinnan laskua? Miten tämä vaikuttaa paikallisiin kananmunantuottajiin?

    • Kiitos kysymyksestä, AnnaKokki! On vaikea arvioida tarkasti tuontimunien laatua, mutta yleensä tällaiset lähetykset tarkastetaan huolellisesti ennen niiden saapumista markkinoille. Kannattaa ehkä testata pienemmällä erällä ja arvioida sen perusteella. Kysymykseesi paikallisista tuottajista, tämä voi tosiaan vaikuttaa heihin lyhyellä aikavälillä kilpailun lisääntymisen kautta, mutta pitkällä aikavälillä tilanne voi normalisoitua. Mielenkiintoista seurata, miten tämä kehittyy!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten