KotiReseptitNäin isoäitimme kokkailivat: tästä kanan kylmäkakusta tulee suosikkiruokasi

Näin isoäitimme kokkailivat: tästä kanan kylmäkakusta tulee suosikkiruokasi

Vastoin yleistä uskomusta, tämän ruokalajin pohjana ei voi käyttää ainoastaan sianlihaa.Ruoan pohjana voi olla myös kana.Asiantuntijat ovat ehdottaneet yksinkertaista kylmäkakun reseptiä, joka hämmästyttää kaikki.

Valmistukseen tarvitset :

 • Kananruho – 1 kpl.
 • Sipuli – 1 kpl
 • Porkkanat – 1 kpl
 • Valkosipuli – 3 kpl.
 • Suola – 1 tl.
 • Laurinlehti – 3 kappaletta.
 • Mustapippuria – 7 kpl.

Täytettä varten :

 • Porkkanat – 70 g.
 • Kananmuna – 2 kpl.

On parasta käyttää kotitekoista tai maatilan kanaa.Tällaisella tuotteella cholodets osoittautuu paljon maukkaammaksi.

Kuva: Racool_studio/en.freepik.com.

Cooking :

 1. Valmistele ensin kana.Irrota sen nahka, laita se kattilaan ja kaada sen päälle vettä.Nesteen pitäisi olla noin neljä-viisi senttimetriä lihan yläpuolella.Suolaa sen jälkeen vesi ja laita se myös kovalle lämmölle.
 2. Heti kun vesi kiehuu, laita kattilaan kuorittu sipuli.Hakkaa samanaikaisesti kaoottisesti osa porkkanoista suuriksi paloiksi ja kuori valkosipuli.Lisää nekin kattilaan.
 3. Keitä kanaa noin neljä tuntia, poista vaahto säännöllisesti.Kun aika on kulunut, heitä kattilaan muutama herne mustapippuria ja laita joukkoon myös laakerinlehti.Keitä kylmäkurpitsaa vielä 30-40 minuuttia.
 4. Valmista munat.Keitä ne, kuori ja leikkaa viipaleiksi.
 5. Leikkaa porkkanan toinen osa ohuiksi ympyröiksi ja aseta lautaselle.Aseta munat vierekkäin.
 6. Siivilöi liemi.Hävitä vihannekset, joiden kanssa liemi keitettiin.Irrota liha luista ja laita kylmäkukon palat muotteihin.
 7. Ota kaksi valkosipulinkynttä ja hienonna ne.Aseta palat lihan päälle.Tee samoin aiemmin valmistettujen munien ja porkkanoiden kanssa.Ei ole tarpeetonta lisätä yrttejä.
 8. Kaada liemi muotteihin.Kun ne ovat kaikki täynnä, peitä ne kannella.

Lopuksi ei ole muuta tehtävissä kuin laittaa cholodetit jääkaappiin.Heti kun se kovettuu, se voidaan turvallisesti tarjoilla pöytään.

Aiemmin asiantuntijat nimesivät reseptin leikkeleille jogurttikastikkeessa.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

 1. Kanan kylmäkakku kuulostaa herkulliselta vaihtoehdolta! On hienoa nähdä, että ruoanvalmistuksessa voi hyödyntää myös kanaa pohjana sianlihan sijaan. Aion ehdottomasti kokeilla tätä reseptiä isoäitini perinteisiä ruokia kunnioittaen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten