KotiUusiokäyttöideatMuistathan, että kahvinpuruja voi käyttää monella tavalla

Muistathan, että kahvinpuruja voi käyttää monella tavalla

Käytetyn kahvinporon hyötykäyttö

Kahvin valmistuksen jälkeen käytetty kahvinporo päätyy yleensä suoraan roskiin.

Voit kuitenkin hyödyntää jäännökset monin eri tavoin kotona.

Kahvin valmistuksen jälkeen poro menee usein hukkaan, mutta se voidaan käyttää lukuisiin kotitalousaskareisiin.

Hyödyllisiä vinkkejä kahvinporon käyttöön

Olemme koonneet sinulle muutamia hyödyllisiä vinkkejä:

  • Kahvinporo auttaa neutraloimaan voimakkaita hajuja, kuten sipulia tai valkosipulia. Hienonnuksen jälkeen hiero vain käsiäsi ja leikkuulautaa kahvinporolla, ja voimakas haju katoaa. Voit myös käyttää kahvinporoa, jos kenkäsi haisevat pahalle tai jos jääkaapissa on epämiellyttävä haju.
  • Kahvinporon sisältämät ainesosat, kuten kalium, fosfori tai typpi, tekevät siitä myös sopivan lannoitteen kasveille, kuten kurkuille, tomaateille ja kesäkurpitsoille. Taimien kanssa tulee kuitenkin olla varovainen. Jäännöstuote sopii myös kompostin hajoamisen nopeuttamiseen.
  • Jos haluat suojata kasvejasi muurahaisilta ja etanoilta, voit rakentaa puutarhapenkereen ympärille kahvinporosta ”muurin” – tämä pitää tuholaiset loitolla. Voit käyttää samaa menetelmää estääksesi kissoja käyttämästä puutarhaasi henkilökohtaisena käymälänä; levitä kuitenkin kahvinporoa tasaisesti koko puutarhaan.
  • Aasit ja hyttyset reagoivat kahvinporoon allergisesti. Kuivaa kahvinporo uunipellillä ja sytytä se sitten tuleen.
  • Kostea kahvinporo, joka on levitetty takan ympärille, voi toimia pölynkerääjänä. Se sitoo tuhkaa, jolloin et hengitä pölyä niin suurina määrinä.
Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten