KotiMielenkiintoinenMitkä kukat ovat parhaita istuttaa hautausmaalle: 6 vaatimatonta ja kestävää lajiketta

Mitkä kukat ovat parhaita istuttaa hautausmaalle: 6 vaatimatonta ja kestävää lajiketta

Kukkien istuttaminen haudoille ei ole vain kunnianosoitus edesmenneille, vaan myös mahdollisuus luoda rauhan ja kauneuden ilmapiiri. Oikein valitut kasvit voivat muuttaa lepopaikan täyttäen sen elämällä ja harmonialla. 

Kun valitset kukkia hautausmaalle istutettaviksi, on tärkeää ottaa huomioon niiden vaatimattomuus, kestävyys ja kyky mukautua tiettyihin olosuhteisiin.
Ensinnäkin narsissit  ovat toinen vähän huoltoa vaativa monivuotinen kukka. Ne näyttävät hyvältä yhdessä tulppaanien kanssa ja voivat kasvaa joko auringossa tai varjossa tai osittain varjossa.

 

Toiseksi,  tulppaanit ovat erinomainen valinta  – kauniita ja kestäviä sipulikasveja, jotka voivat kasvaa ilman lisäkastelua ja raskaassa maaperässä. Istuttamalla useita lajikkeita, joilla on eri kukinta-ajat, voit nauttia jatkuvasta kukinnasta läpi kauden. Tulppaanit suosivat aurinkoisia alueita.

 

Kolmanneksi  unohtajat  ovat matalakasvuisia perennoja, joilla on symbolinen nimi ja jotka sopeutuvat täydellisesti huonoon maaperään ja kykenevät kasvamaan sekä auringossa että varjossa. Metsän unohtumaton on erityisen vaatimaton.

 

Neljänneksi kannattaa harkita  unikot  – tyylikkäitä, kuivuutta kestäviä kasveja, joita on saatavana useissa eri sävyissä: klassisista punaisista herkkiin pastellisävyihin.

 

Viidenneksi  iirikset  ovat uskomattoman kauniita perennoja, joista tulee kirkas koriste jokaiselle haudalle. Ne ovat helppohoitoisia, lisääntyvät sipulien avulla ja niitä voidaan esittää useissa eri värivaihtoehdoissa.

 

Kuudenneksi  siankärsämö  on koriste- ja lääkekasvi, jonka lajikkeet ovat valkoisia, vaaleanpunaisia ​​ja keltaisia. Tämä korkea monivuotinen kasvi pärjää hyvin erilaisissa olosuhteissa ja on erinomainen valinta istutettavaksi hautausmaalle.

 

Valitsemalla sopivat kukat haudoille istutettaviksi luot paitsi kauneuden ja rauhan ilmapiirin, myös osoitat kunnioitustasi kuolleita läheisiäsi kohtaan. Näiden kasvien vaatimattomuus ja kestävyys antavat ne ilahduttaa sinua kukkimalla vuodesta toiseen, muistuttaen sinua ikuisesta muistista ja rakkaudesta.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten