KotiKeittiöniksitMiten esi-isämme käyttivät laakerinlehteä kotona: muista nämä 7 arvokasta lifehackia

Miten esi-isämme käyttivät laakerinlehteä kotona: muista nämä 7 arvokasta lifehackia

Muinaisista ajoista lähtien esi-isämme ovat arvostaneet laakerinlehteä paitsi ruoanlaittoon käytettävänä tuoksuvana mausteena, myös yleismaailmallisena lääkkeenä jokapäiväisessä elämässä. Tällä luonnon lahjalla, jota on saatavilla kaikilla alueilla, on hämmästyttäviä ominaisuuksia, joita viisaat esi-isämme käyttivät taitavasti jokapäiväisessä elämässä.

 

Hyönteiskarkotteista hiustenhoitoon laakerinlehti on ollut välttämätön kotitalouden apuväline.

 

Ensin laakerinlehteä käytettiin aktiivisesti hyönteisten karkottamiseen. Esi-isämme laittoivat sitä kaappeihin, ruokakomeroihin ja muihin säilytyspaikkoihin suojaamaan tavaroita ja tuotteita koilta ja muilta tuholaisilta.

 

Toiseksi laakerinlehteä käytettiin hiustenhoitoon. Laakerinlehdestä valmistettu keitos antoi kiiltoa ja voimaa hiuksiin ja edisti hiusten kasvua.

 

Kolmanneksi tämä luonnollinen ainesosa auttoi pitämään talon puhtaana. Laakerin oksista tehty luuta oli erinomainen siivousväline, ja poltetut lehdet toimivat aromaattisena ilmanpuhdistajana.

 

Neljänneksi, laakerinlehdet toimivat luonnollisena karkotteena hyttysiä ja muita hyönteisiä vastaan. Riitti, että laitoit muutaman lehden huoneen nurkkiin tai sytytit ne ulkona.

 

Viidenneksi esi-isämme käyttivät laakerinlehteä ihonhoitoon. Lehtien keittäminen vaikutti antiseptisesti ja rauhoittavasti haavoihin ja palovammoihin.

 

Kuudenneksi tämä tuoksuva ainesosa auttoi pitämään liinavaatteet tuoreina. Pesun aikana veteen lisättiin muutama laakerinlehti.

 

Seitsemänneksi laakerinlehteä käytettiin puuhuonekalujen ja -lattioiden hoitoon. Sen öljyt ravitsivat ja suojasivat puuta ja antoivat sille jalon kiillon.

 

Laakerinlehti on todella yleismaailmallinen lääke, jota esi-isämme arvostivat ja käyttivät aktiivisesti jokapäiväisessä elämässä. Tämä helposti saatavilla oleva luonnon lahja ratkaisi monia ongelmia ja helpotti isoisoäitiemme päivittäisiä askareita. Muistakaa!

 

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten