KotiPuutarhuriMiksi mansikat ovat välttämättömiä keväällä? Tee asia selväksi: kesällä hedelmät mitataan kiloissa

Miksi mansikat ovat välttämättömiä keväällä? Tee asia selväksi: kesällä hedelmät mitataan kiloissa

Monet meistä rakastavat suoraan pensaasta poimittujen makeiden slovakialaisten mansikoiden makua. Kevät on paras aika siivota penkki, jotta kesä on täynnä herkullisia hedelmiä, vaikka sadonkorjuuseen olisi vielä aikaa. Älä unohda huhtikuun herkkua.

Miksi mansikat ovat hyviä? Miksi niitä kannattaa syödä?

Mansikoiden makua on arvostettu jo vuosia. Monet slovakit kasvattavat näitä hedelmiä omassa puutarhassaan, koska ne kuuluvat heidän suosikkihedelmiinsä. Vähäisestä kaloripitoisuudestaan huolimatta nämä hedelmät sisältävät kaliumia, kalsiumia, fosforia, magnesiumia, kuitua ja flavonoideja. Niissä on myös runsaasti C-vitamiinia, joka on voimakas antioksidantti, joka torjuu hapetusstressiä.

Lisäksi mansikoilla on alhainen glykeeminen indeksi ja ne edistävät ruoansulatusta. Lisäksi korkean vesipitoisuutensa ansiosta ne auttavat täydentämään elimistön nesteitä.

Mansikoiden hoito keväällä Mitä ne vaativat?

Jotta mansikat aloittaisivat kasvukauden terveellä kasvulla, niitä on hoidettava oikein.

Se kannattaa aloittaa keväällä, heti kun kasvit heräävät talviunestaan. Uusien lehtien muodostuminen niiden latvuksen keskelle on niiden tärkein merkki.

Mansikoiden hoitoon keväällä kuuluu kitkentä ja maan lannoitus. Se on hyvin yksinkertaista, sillä mansikat eivät tarvitse juurikaan lannoitusta, kunhan ne kasvatetaan oikeassa paikassa. Älä unohda, että kasvupaikan on oltava aurinkoinen ja poissa voimakkailta tuulilta. Maaperän tulisi olla läpäisevää, neutraalia tai lievästi hapanta ja pH:n 5,5-6,5.

Kevätlannoitus: aloita heti

Poista kuivat mansikan lehdet ennen lannoitusta. Lisäksi rikkaruohot on poistettava. Esimerkkinä mainittakoon tähtimarja, joka kukkii aikaisin keväällä. Lopuksi mansikoita ympäröivää maata voi löysätä varovasti kaivurilla.

Sitten voidaan siirtyä maan ”lannoittamiseen”. Voimme kompostoida omalla maallamme, ja se on turvallisin tapa tehdä keväällä rehua. Lanta voi olla vaihtoehto

Voit kuitenkin käyttää kivennäis- ja orgaanisia lannoitteita, jos kasvit ovat edelleen heikkoja. Basalttijauho on hyvä lannoite, sillä se vahvistaa kasveja ja tekee niistä taudinkestäviä ja lannoittaa maaperää. Lisäksi siinä on sekoitus makro- ja mikroelementtejä, kuten kaliumia, magnesiumia, kuparia, rautaa, booria ja fosforia.

Multaa kannattaa levittää pensaiden alle, kun niitä ruokitaan, jotta sadosta tulee puhdas ja mullaton. Samalla se estää rikkaruohojen kasvua ja auttaa ylläpitämään pintamaan optimaalista lämpötilaa ja kosteutta. Sahanpuru, kuori ja olki ovat parhaita vaihtoehtoja.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten