KotiKotitalouden niksitMansikat kantavat epätavallisen suuria hedelmiä: muista 5 tärkeintä hoitovinkkiä

Mansikat kantavat epätavallisen suuria hedelmiä: muista 5 tärkeintä hoitovinkkiä

Mansikat ovat yksi suosituimmista ja rakastetuimmista marjoista kaikkialla maailmassa. Sen mehukkaat, aromaattiset hedelmät ilahduttavat paitsi herkullisella maullaan myös runsailla ravintoaineilla. Monet puutarhurit pyrkivät kasvattamaan mansikoita puutarhassaan nauttiakseen tuoreista marjoista koko kauden.

 

  • Näitä yksinkertaisia ​​suosituksia noudattamalla voit kasvattaa puutarhassasi suuria, mehukkaita ja aromaattisia mansikoita. Oikean lajikkeen valinta, suotuisten kasvuolosuhteiden luominen, oikea-aikainen lannoitteiden levitys ja kärsivällisyys ovat menestyksen avaintekijöitä. Älä unohda, että mansikat ovat sato, joka vaatii huomiota ja huolenpitoa, mutta ne palkitsevat sinut enemmän kuin upealla sadolla. Nauti omin käsin kasvatettujen tuoreiden marjojen mausta ja ilahduta läheisiäsi terveellisellä ja maukkaalla herkulla!

 

 

Tämä kulttuuri voi kuitenkin olla melko hassu, jos et noudata tiettyjä hoitosääntöjä. Tässä artikkelissa tarkastellaan useita tärkeitä suosituksia, jotka auttavat sinua kasvattamaan suuria ja mehukkaita mansikoita puutarhassasi.

 

Ensinnäkin suurten hedelmien saamiseksi sinun on valittava oikea mansikkalajike. On olemassa erikoislajikkeita, kuten Chandler, Diamond, Ozark Beauty ja San Andreas, jotka ovat kuuluisia suurista marjoistaan. Kiinnitä huomiota kesäkuun lajikkeisiin, jotka yleensä tuottavat suurimman sadon.

 

Toiseksi mansikoiden onnistuneen viljelyn kannalta on tärkeää luoda sopivat olosuhteet. On parasta istuttaa se aikaisin keväällä tai syksyllä hyvin valutettuun savimaahan. Muista lisätä mädäntynyttä lantaa tai kompostia pennin ylimpiin kerroksiin kasvien ruokkimiseksi.

 

Kolmanneksi , muista jättää tarpeeksi tilaa mansikkapensaiden väliin. Tämä on välttämätöntä, jotta kasvit voivat kasvaa vapaasti ja muodostaa uusia versoja häiritsemättä toisiaan.

 

Neljänneksi , suurten marjojen saamiseksi on tärkeää tarjota mansikoita tarvittavalla ravinnolla. Levitä keväällä tasapainoista, hitaasti vapautuvaa rakeista lannoitetta. Jotkut puutarhurit suosittelevat myös kaliumlannoitteiden käyttöä mansikan kukinnan aikana hedelmien koon lisäämiseksi.

 

Viidenneksi , muista, että nuoret kasvit eivät vielä pysty tuottamaan kovin suuria marjoja. Ensimmäisenä vuonna monet puutarhurit poistavat mansikan kukat, jotta pensas ohjaa kaiken energiansa kasvulliseen kasvuun ja voi tuottaa runsaamman ja suuremman sadon seuraavalla kaudella.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten