KotiReseptitHerkullinen punajuurimehu, josta saat paljon hyötyä - helppo resepti

Herkullinen punajuurimehu, josta saat paljon hyötyä – helppo resepti

Sen lisäksi, että punajuuri on herkullinen ja monipuolinen vihannes ruoanlaittoon, sillä on myös paljon terveyshyötyjä.Punajuuren nuorissa lehdissä ja juurissa on runsaasti vitamiineja, rautaa ja kalsiumia, punajuurimehu taas stimuloi ruokahalua, vähentää happamuutta ja puhdistaa kehoa.Korkean foolihappopitoisuuden vuoksi punajuurimehua suositellaan myös raskaana oleville naisille.

Edellä mainittujen lisäksi punajuuri sisältää kokonaisen kompleksin ravintoaineita ja hivenaineita, kuten: betaiineja, sinkkiä, fosforia, magnesiumia, mangaania, peräti 13 erilaista antioksidanttia sekä vitamiineja, kuten esim: A-, K-, D-, D-, E-, C- ja B-vitamiineja.Sen sisältämien aineiden ansiosta punajuuri on samalla erittäin hyvä hermostolle.

Punajuurimehua suositellaan raskaana oleville naisille.

Kuva: Piqsels/piqsels.com.

Miten tätä ihmeellistä punajuurimehua sitten valmistetaan? Tarvitsemme:

  • Iso lasi punajuurta (lehdet).
  • Kupillinen kaalia.
  • 1 omena.
  • 1 limetti.

Kun kaikki tämä laitetaan mehustimeen, saadaan lyhyen puristamisen jälkeen terveellisintä vihannesmehua.

Aiemmin kerroimme, miten valmistat nopeasti ja helposti punajuuri- ja maissisalaatin, joka korvaa tavallisen vinaigretten.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten