KotiKotitalouden niksitÄlä koskaan huuhtele niitä pesualtaan tai wc:n alas: muista tukkeumia aiheuttavat aineet

Älä koskaan huuhtele niitä pesualtaan tai wc:n alas: muista tukkeumia aiheuttavat aineet

LVI-laitteiden oikea käyttö on avain mukavuuteen ja hygieniaan missä tahansa kodissa. Usein me itse kuitenkin joudumme viemäri- ja putkiongelmien syyksi tietämättömyyden tai välinpitämättömyyden vuoksi. 

 

Toisin sanoen pitääksesi LVI-kalusteet hyvässä kunnossa ja välttääksesi kalliit korjaukset, sinun on oltava varovainen sen suhteen, mitä huuhtelet wc:stä tai pesualtaasta.

Vältä kaatamasta viemäriin aineita, kuten jauhoja, taikinaa, kahvinporoja, riisiä, pastaa, öljyjä, rasvaa, talouspaperia ja vanulappuja.

Näiden yksinkertaisten putkien käsittelyä koskevien sääntöjen noudattaminen varmistaa sen sujuvan toiminnan ja pidentää sen käyttöikää, mikä takaa kodin mukavuuden ja hygienian useiden vuosien ajan.

 

 

Jotkut vaarattomalta vaikuttavat asiat, jotka huuhdellaan alas wc:stä tai lavuaarista, voivat aiheuttaa vakavia tukkeumia ja vaurioita, jotka vaativat kalliita korjauksia. Tällaisten ongelmien välttämiseksi on tärkeää tietää, mitä aineita on ehdottomasti kielletty päästämästä viemärijärjestelmään.

 

Ensinnäkin kaikenlaisten öljyjen ja rasvojen kaataminen viemäriin on ehdottomasti kielletty. Nämä aineet eivät liukene veteen ja muodostavat jäähtyessään tiiviin tahmean massan, joka laskeutuu putkien seinille vähentäen niiden läpimenoa ja aiheuttaen vakavia tukoksia.

 

Toiseksi kahvinporoista voi tulla todellinen vitsaus putkitöille. Pienet kahvihiukkaset eivät liukene veteen ja kerääntyvät ajan myötä viemäriputkien seinille aiheuttaen tukoksia.

 

Kolmanneksi suositut ruoat, kuten riisi ja pasta, muodostavat vakavan uhan LVI-laitteiden moitteettomalle toiminnalle. Ne voivat turvota joutuessaan kosketuksiin veden kanssa, jolloin niistä tulee tahmeita ja tilaa vieviä, mikä voi johtaa putkien tukkeutumiseen.

 

Neljänneksi , sinun tulee olla varovainen, ettet pese pois jäljellä olevia jauhoja, taikinaa tai muita jauhotuotteita leivonnaisten valmistuksen jälkeen. Joutuessaan kosketuksiin veden kanssa ne turpoavat ja muodostavat tahmean massan, joka laskeutuu putkien seinille ja alkaa häiritä veden vapaata virtausta.

 

Viidenneksi , paperipyyhkeet, lautasliinat ja vanutyynyt ovat toinen mahdollinen uhka viemärijärjestelmälle. Altistuessaan vedelle ne eivät hajoa yhtä helposti kuin wc-paperi ja voivat tukkia putkia, jos niitä huuhdellaan säännöllisesti.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

- Advertisment -

Am beliebtesten