KotiMielenkiintoinenUnohtumatonta naisten muotia 60-luvulta.70.a 80.Muistatko, mitä pukeuduimme silloin?

Unohtumatonta naisten muotia 60-luvulta.70.a 80.Muistatko, mitä pukeuduimme silloin?

Muistakaa kanssamme, miltä naisten muoti näytti entisen hallinnon aikana ja mitä me pukeuduimme silloin.

Naisten muotia sosialismin aikana leimasivat materiaalien niukkuus, kauppojen rajallinen tarjonta ja ideologinen paine käytännöllisyyteen ja vaatimattomuuteen.Siitä huolimatta naiset yrittivät olla tyylikkäitä ja kekseliäitä keksiäkseen, miten saavuttaa trendikäs ulkonäkö käytettävissä olevilla keinoilla.

Seuraavassa on yhteenveto naisten muodin ominaispiirteistä tuona aikana:

Materiaalit:

Synteettiset materiaalit, kuten dederon, silon ja polyesteri, hallitsevat.Puuvilla ja villa olivat harvinaisempia ja kalliimpia.

Leikkaukset:

Vaatteet olivat enimmäkseen väljiä ja mukavia , yksinkertaisia leikkauksia.Siluetit olivat melko pylväsmäisiä ja myöhemmin myös istuvia, naisellisia muotoja korostavia.

Vaatteet:

Yleisiä vaatekappaleita olivat puvut, housupuvut puvut, mekot, hameet, puserot, puserot ja villapaidat.Leggingsit, farkut ja verkkarit tulivat suosituiksi myöhemmin 1980-luvulla. 1990-luvulla.

Maalit:

Värivalikoima oli rajallinen, ja tummat ja maanläheiset sävyt, kuten ruskea, harmaa, sininen ja viininpunainen , olivat hallitsevia.V 70.a 80. 1970- ja 80-luvuilla myös räikeämmät värit ja kuviot tulivat suosituiksi.

Lisäykset:

Lisäosat olivat huomaamattomia ja toimivia.Suosikkeihin kuuluivat käsilaukut, matalakorkoiset kengät, huivit ja muovista tai metallista valmistetut korut.

Käytettävissä olevien materiaalien ja mallien lisäksi hänen oma luovuutensa ja taitonsa olivat tärkeässä asemassa.Naiset tekivät vaatteita kotona , muokkasivat vanhoja vaatekappaleita ja vaihtoivat vaatteita tyttöystävien kanssa.

Näin luotiin omaperäisiä ja ainutlaatuisia malleja , jotka heijastivat käyttäjän yksilöllistä tyyliä.

Joitakin naisten muotisosialismin ikoneita:

Hana Gregorova : Näyttelijä ja laulaja, joka tunnettiin elegantista ja naisellisesta tyylistään.

Marta Kubošová : Laulaja, joka suosi ekstravagantteja ja rohkeita asuja.

Dagmar Havlová : Václav Havelin vaimo, joka tuli tunnetuksi hillitystä ja elegantista tyylistään.

Näiden kolmen ikonin lisäksi kuuluisiksi ovat tulleet myös muut naiset, kuten Magda Vášáryová, Zdena Studénková, Eva Máziková, Božidara Turzonová ja Elma Preislerová.Nämä naiset olivat lahjakkaita näyttelijöitä, laulajia ja persoonallisuuksia, joiden tyyli inspiroi ja vaikutti silloisen Tšekkoslovakian muotiin.

Vaikka naisten muotia sosialismin aikana rajoittivat materiaalit ja ideologinen paine, se oli myös luovaa ja kekseliästä.

Naiset pystyivät luomaan tyylikkäitä ja omaperäisiä asuja jotka heijastivat heidän persoonallisuuttaan käytettävissä olevilla resursseilla.

Nykyään sosialismin muotia pidetään retrotrendinä.Monet tuon aikakauden kappaleet tekevät paluun ja ovat suosittuja nuorten keskuudessa, jotka pitävät niitä omaperäisinä ja nostalgisina.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten