KotiPuhdistusvinkitOletko saanut tarpeeksesi asuntosi tunkkaisuudesta? Vilkaise ikkunoitasi.Olet luultavasti unohtanut ne talven jälkeen

Oletko saanut tarpeeksesi asuntosi tunkkaisuudesta? Vilkaise ikkunoitasi.Olet luultavasti unohtanut ne talven jälkeen

8. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Larisa Rudenko).

Miten voin vaihtaa ikkunat kesätilaan? Vaikka lähes kaikki muistavat tehdä tämän talvella, jätämme usein tämän toiminnon väliin, kun lämpimät kuukaudet saapuvat.Sillä on kuitenkin valtava vaikutus mukavuuteemme ja ikkunoidemme pitkäikäisyyteen.

Talvella monet ihmiset ryhtyvät toimenpiteisiin, jotka eivät ainoastaan säästä rahaa lämmityslaskuissa, vaan myös yksinkertaisesti tekevät kodista lämpimämmän.Tästä syystä he tiivistävät ikkunoitaan yksinkertaisella tempulla.Valitettavasti käy usein niin, että he sitten unohtavat sen, mikä johtaa tunkkaiseen ilmapiiriin kesällä.Miten tämä voidaan korjata?

Mikä on ikkunoiden talvi- ja kesätila? Siinä on suuri ero

Ikkunoiden kytkeminen kesä- tai talvitilaan ei ole mitään muuta kuin ikkunan puitteeseen kohdistuvan paineen lisääminen tai vähentäminen tiiviyden säätämiseksi. Monet käyttävät tätä temppua talvella, kun ulkolämpötila on alhainen ja lämmintä ilmaa karkaa asunnosta ikkunan raoista koko päivän. Vaikka ilmanvaihto on välttämätöntä myös kylmällä säällä, kiristämällä ikkunan puitteita voit säädellä sitä jonkin verran ja säästää paljon lämmityksessä. Vasta sitten kannattaa muistaa vaihtaa takaisin kesätilaan, kun helteiset kuukaudet saapuvat.Muuten kuumuus rasittaa ylimääräisesti.

Mitä kesäikkunatila tarjoaa sinulle? Parempi muistaa tämä

Sinun tarvitsee vain sulkea ikkunat hetkeksi kesällä, ja asunnossasi oleva ilma muuttuu jopa pysähtyneeksi, tunkkaiseksi ja sietämättömäksi? Ehkä olet edellisinä kuukausina painanut ikkunanpuitteen karmia vasten, jolloin ilmankierto on estynyt kokonaan.Viihtyvyytesi ja hyvinvointisi vuoksi kannattaa kääntää tämä prosessi päinvastaiseksi ja tehdä ikkunoista hieman tiiviimmät.Lisäksi paineen säätäminen oikein pidentää ikkunoiden käyttöikää. Kesällä ne voivat venyä korkeiden lämpötilojen vuoksi, joten on parempi antaa niille enemmän „vapautta“..

Miten vaihdat ikkunat kesäksi? Siihen menee muutama minuutti

Ikkunoiden kesätilaan kuuluu yksinkertaisesti ikkunoiden puitteeseen kohdistuvan paineen vähentäminen.Et tarvitse ammattilaisen apua sen vaihtamiseen.Ota vain kuusiokoloavain tai pihdit ja avaa ikkuna.Sinun pitäisi pystyä paikallistamaan karmissa oleva ruuvi ja nähdä, miten sen merkintä on linjassa tiivisteen kanssa. Tämä menetelmä toimii useimmissa nykyaikaisissa ikkunoissa.Jos se on kapeammalla puolella, sinulla on talvitila, jos se on paksummalla puolella, sinulla on talvitila (joskus merkintä on piste tai pilkku ja sen sijainti suhteessa tiivisteeseen – lähempänä tarkoittaa, että sinulla on talvitila). Tässä tapauksessa käännä sitä 180 astetta, jolloin paine on pienempi, jolloin ilmankierto on parempi.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten