KotiReseptitTärkeä syy, miksi valkosipulia tulisi syödä säännöllisesti

Tärkeä syy, miksi valkosipulia tulisi syödä säännöllisesti

Valkosipulin terveyshyödyistä on kuvattu paljon, mutta käy ilmi, että niitä on vielä enemmän.Nutrients-lehdessä julkaistut tutkijoiden uudet raportit ovat lupaavia.

Valkosipulin säännöllinen lisääminen ruokavalioon auttaa ylläpitämään normaaleja verensokeri- ja kolesterolitasoja, ilmenee kiinalaisten Southeast Universityn ja Xizang Minzu -yliopiston tutkijoiden tekemästä tutkimuskatsauksesta.

Tutkijat ovat löytäneet uusia ominaisuuksia valkosipulista

Glukoosi ja lipidit ovat elimistölle välttämättömiä ravintoaineita.Ne ovat energianlähde ja muodostavat perustan monille erilaisille rakennusaineille.Kuitenkin ne voivat lisätä terveysongelmien riskiä, jos niitä nautitaan liikaa. Kehon korkeampiin sokeri- ja rasvapitoisuuksiin vaikuttavat monet eri tekijät, kuten alkoholinkäyttö tai liikunnan puute.

Tutkijat kertovat, että terveillä ihmisillä glukoosi- ja rasva-aineenvaihdunta on tarkasti säädelty, kun taas näiden yhdisteiden aineenvaihdunnan häiriöt voivat johtaa useisiin kroonisiin sairauksiin, kuten ateroskleroosiin, diabetekseen ja maksan rasvoittumiseen.

Kerättyjen tutkimusten mukaan valkosipuli liittyy veren rasva- ja glukoosipitoisuuksien säätelyyn Tämän vahvisti Kiinassa sijaitsevien Southeast Universityn ja Xizang Minzu Universityn tutkijaryhmä, joka raportoi, että ihmisillä, jotka sisällyttivät ruokavalioonsa valkosipulia, oli muun muassa alhaisemmat veren glukoosipitoisuudet ja enemmän „hyvää“ ja vähemmän „huonoa“ kolesterolia sekä alhaisemmat kokonaiskolesteroliarvot.

Valkosipuli lääke kaikkeen pahaan?

Tutkijat lisäävät, että tiedot eivät ole tarpeeksi kattavia päätelläkseen lopullisesti, että pelkkä valkosipulin pureskelu riittää suoraan vähentämään sydäntautiriskiä. Katsauksen tulokset viittaavat kuitenkin vahvasti siihen, että valkosipuli voi olla maistuva tapa hallita glukoosi- ja rasva-arvoja.

Näiden valkosipulin ominaisuuksien uskotaan johtuvan valkosipulin sisältämistä aktiivisista yhdisteistä, jotka tukevat elimistöä monin tavoin, muun muassa vähentämällä oksidatiivista stressiä.Lisäksi valkosipuli sisältää antioksidanttiyhdistettä nimeltä alliin, jolla on positiivinen vaikutus veren glukoosi- ja lipiditasoihin sekä suolistomikrobistoon.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten