KotiKeittiöniksitPerunat ovat kypsiä muutamassa minuutissa.Kokeile mikroaaltotemppua

Perunat ovat kypsiä muutamassa minuutissa.Kokeile mikroaaltotemppua

 Ärsyttääkö sinua koskaan, että joudut odottamaan 20 minuuttia perunoiden kypsymistä? Onneksi on yksi ihmeellinen tapa nopeuttaa perunoiden kypsymistä huomattavasti.

Mikroaaltouunissa perunat vain 7 minuutissa

Kuori perunat, leikkaa ne paloiksi ja laita ne muovipussiin (tukevaan, uudelleen suljettavaan) yhdessä suolan ja suosikkimaustesi kanssa.Peitä ne muutamalla teelusikallisella vettä.Puhkaise pussi haarukalla useasta kohtaa, jotta höyry pääsee poistumaan.Laita tämä paketti mikroaaltouuniin, jonka käännät täydelle teholle.Kypsennä perunoita 7-8 minuuttia.

Poista perunat perunankuorimalla

Myös kattila voi auttaa.Kuori perunat ja leikkaa ne noin 0,5 cm leveiksi viipaleiksi.Sulata kaksi viipaletta voita painekattilassa, lisää perunat, suola, pippuri ja sekoita huolellisesti, jotta perunat peittyvät voilla.Sulje kattila ja laita se keskilämmölle.Kun kuulet sihisevää ääntä, vähennä lämpöä pienemmälle ja anna kypsyä vielä 5 minuuttia.Käännä kattila lopuksi pois päältä ja pidä se suljettuna, kunnes turvasalpa vapautuu.

Pieniä paloja ja kuumaa vettä

Mitä pienemmiksi perunat leikataan, sitä nopeammin ne kypsyvät.Unohda samalla perunoiden pudottaminen kylmään veteen ja sen jälkeen lämmittäminen liedellä, mikä pidentää kypsennysaikaa huomattavasti.Keitä vesi vedenkeittimessä.

Valmista perunat etukäteen

Jos tiedät, että sinulla on kiire esimerkiksi seuraavana päivänä lounaalle, valmista perunat etukäteen.Joko vain keität ne edellisenä päivänä ja lämmität ne uudelleen mikrossa D-päivänä, koska mitään ei tapahdu kertaakaan.Tai ainakin kuori ne, pilko ne, liota ne kylmässä vedessä ja laita ne jääkaappiin yön yli.Seuraavana päivänä valuta vain vanha vesi pois, peitä tuoreella kuumalla vedellä vedenkeittimestä ja keitä.Etukäteen valmistautuminen säästää ainakin 10 minuuttia.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten