KotiReseptitMiten kokata taloudellisesti kaasulla? 5 fiksua kikkaa, joilla voit leikata laskujasi

Miten kokata taloudellisesti kaasulla? 5 fiksua kikkaa, joilla voit leikata laskujasi

7. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Ala Skazava).

Sähkön ja kaasun hintojen noustessa slovakit etsivät kaikkia keinoja säästää rahaa.Kävi ilmi, että riittää yksinkertainen muutos päivittäisissä tottumuksissa, jotta laskuissa näkee nopeasti eron.Miten säästää, kun kokkaa kaasuliedellä? Tässä on muutama kätevä niksi.Huomaat eron heti.

Kaasuliesi on edelleen yksi suosituimmista keittiökoneista, vaikka se onkin nyt hieman vähemmän suosittu kuin induktio- tai sähköliesi. Kaasulieden eduista niiden omistajat mainitsevat niiden luotettavuuden, helppokäyttöisyyden ja taloudellisuuden.

Lisäksi kaasuliesi voi olla todellinen helpotus ihmisille, joilla on kotona ongelmia sähkön kanssa – esimerkiksi kun useita laitteita kytketään päälle samanaikaisesti, sähköpistokkeet kytkeytyvät usein itsestään pois päältä.Etujen joukossa monet mainitsevat myös säästömahdollisuuden. Kuten käy ilmi, yksinkertaisten temppujen tunteminen voi taata merkittävän vähennyksen loppulaskussa.Miten se tehdään?.

Haluatko maksaa vähemmän kaasusta? Laita ruokaa näin

Kun valitset oman keittiön mukavuuden, kannattaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin.Se on ainoa tapa kehittää tapoja, jotka säästävät hieman kaasulaskussa tulevaisuudessa.

Vaikka tämä tuntuu monelle itsestään selvältä, se ei aina pidä paikkaansa. Ruoanvalmistuksen (ja myös rahansäästöajattelun) perustana pitäisi olla oikean kokoisen kattilan valitseminen ja sen mitoittaminen polttimen kokoon sopivaksi niin, että liekit lämmittävät vain kattilan pohjaa. Jos laitat liian pienen kattilan liian suurelle polttimelle, tuhlaat kaasua ja vaarannat myös keittoastioiden vahingoittumisen.Toisaalta, jos kattila on liian suuri polttimelle, sen lämpeneminen kestää huomattavasti kauemmin.Kustannukset siis kasvavat.

Myös kattiloiden ja pannujen materiaalilla voi olla merkitystä. Säästääkseen rahaa kannattaa valita kattiloita, joissa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu pohja, joka kuumenee hieman hitaammin mutta säilyttää lämmön paljon kauemmin, tai emaloituja kattiloita, jotka johtavat lämpöä paremmin.Myös kattilan muodolla voi olla suuri merkitys siihen, kuinka kuumaksi se kuumenee. On suositeltavaa valita tynnyrinmuotoisia kattiloita, jotka jakavat lämmön tasaisesti.

Miten säästää kaasussa? Käytä näitä yksinkertaisia niksejä keittiössäsi

Yksi helpoimmista nikseistä säästää paljon laskuissa on kansien käyttäminen. Riittääkö niin vähän? Kyllä.Jos laitat kannen kattilan päälle, se nopeuttaa kypsymisprosessia huomattavasti. Asiantuntijat osoittavat, että haluttu lämpötila saavutetaan noin 2-3 minuuttia nopeammin ja kaasun kulutus vähenee jopa 30 prosenttia. Lisäksi heti kun ruoka on kypsää, liekkiä kannattaa laskea hieman.Tämä vähentää myös laskun määrää.

Taloudellisen ruoanvalmistuksen kannalta on myös hyvä pyrkiä ihanteellisiin suhdelukuihin – lämmittää sen verran ruokaa, jonka todella pystyy kuluttamaan. Jos odotat keittoa, älä lämmitä sitä kaikkea kerralla.Kaada vain se määrä, jonka pystyt syömään, pienempään kattilaan ja lämmitä se sitten uudelleen. Säästät paljon aikaa ja näin ollen pienennät laskujasi.

Kannattaa myös muistaa pitää keittiö siistinä ruokaa valmistettaessa Kun kaasulieden liekki alkaa kellastua, kannattaa ryhtyä puhdistamaan polttimia, jolloin kaasuvirta vapautuu. Oikein toimivassa liedessä liekki on sinertävä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten