KotiReseptitÄlä syö perunoita tämän ruoan kanssa, ellet halua turvonnutta vatsaa ja ongelmia

Älä syö perunoita tämän ruoan kanssa, ellet halua turvonnutta vatsaa ja ongelmia

Illallinen ilman perunoita? Joillekin se on mahdoton ajatus.Tämä vihannes on erittäin suosittu lisuke, useimmiten lihan kanssa, joko paistettuna tai kastikkeessa.Onko se todella hyvä yhdistelmä? Eikä kyse ole vain kaloreista, kuten tiedämme, niitä ei ole vähän tällaisissa ruokalajeissa.

Se, että me tykkäämme syödä perunaa niin paljon, ei ole yllättävää.Ne ovat yksi suosituimmista vihanneksista ympäri maailmaa.Ne ovat suhteellisen edullisia, täyttäviä ja sopivat moniin ruokiin.Kaikki kulinaariset yhdistelmät, joissa peruna on pääroolissa, eivät kuitenkaan palvele meitä hyvin.

Perunat – slovakit rakastavat niitä

Maailmanlaajuisesti tunnettua suosittua perunaa on lähes 4 000 lajiketta.Sen hedelmäliha on eriväristä, kuten valkoista, keltaista, vaaleanpunaista, violettia tai jopa punaista.Niitä syödään useimmiten kypsennettynä.Silloin ne ovat vähäkalorisia ja niillä on monia terveyshyötyjä.Ne sisältävät runsaasti C-vitamiinia, fosforia, sinkkiä, magnesiumia, jodia, kuparia, mangaania, A-vitamiinia, B-vitamiineja, foolihappoa ja beetakaroteenia.Niissä on myös runsaasti kuitua, joka parantaa ruoansulatusta ja suolen peristaltiikkaa ja antaa nopean kylläisyyden tunteen.

Ovatko perunat kaloripitoisia?

Monta vuotta sitten perunoita kutsuttiin kaloripitoisiksi.Kuitenkin 100 grammaa keitettyjä perunoita sisältää vain 73 kcal, 0,01 grammaa rasvaa ja vettä.Vertailun vuoksi 100 grammaa sipsejä sisältää jopa 280 kcal.Näin ollen keitetyt perunat eivät ole ainoastaan terveellisiä ja ravitsevia, vaan myös vähäkalorisia, mikä tekee niistä ihanteellisen valinnan laihduttajille.Muista vain, ettet kuori perunoita liikaa ennen keittämistä äläkä säilytä niitä vedessä, vaan keitä ne heti kiehuvassa vedessä.Kuorineen kypsennetyt perunat ovat arvokkaimpia, seuraavina tulevat höyryssä kypsennetyt perunat ja kuumalla vedellä peitetyt perunat, jotka on kypsennetty heti kuorimisen jälkeen.

Ehkä ilman kastiketta

Monista eduistaan huolimatta peruna pettää meidät täysin joissakin yhdistelmissä.Korkean tärkkelyspitoisuutensa vuoksi perunat yhdessä eläinproteiinien kanssa voivat aiheuttaa haittavaikutuksen.Tämä voi johtaa vatsassa kiihtyvään käymisprosessiin.Mitä tämä tarkoittaa? Epämukavuutta, t.j.Paisuminen, raskas olo ja ruoansulatusongelmat.Perunoita ei siis tulisi tarjoilla rasvaisen lihan ja kastikkeiden kanssa.Ja silti pidämme niistä niin paljon juuri tuossa yhdistelmässä.

Perunoita ei myöskään saisi tarjoilla rasvaisten lisukkeiden, kuten krakkauksen tai voin kanssa.Ne ovat kaloripitoisia ja vaikeasti sulavia.Voi odottaa vatsakipuja, närästystä ja verensokerin nousua tällaisen aterian jälkeen.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten