KotiVinkkejä kotiinOsta se vain muutamalla eurolla.Talo ei ole enää sauna kuumalla säällä

Osta se vain muutamalla eurolla.Talo ei ole enää sauna kuumalla säällä

1. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/fizkes).

Kuuma sää Slovakiassa ei ole mitään uutta.Siihen on silti vaikea tottua.Lapset ja vanhukset ovat tyytymättömiä siihen.Jopa terveet aikuiset kärsivät helleaalloista.Ne ylikuumentavat nopeasti kotimme.Jos meillä ei ole ilmastointia, meidän ei tarvitse investoida siihen heti.On helppo estää se, ettei neljässä nurkassa ole yhtä kuuma kuin uunissa tai saunassa.Mene vain apteekkiin.Sieltä kannattaa ostaa lämpöpatja muutamalla eurolla.Miten sitä käytetään oikein viilentämään kotia helteellä? Me neuvomme sinua siinä.

Termotyyny – mikä se on?

Lämpötyyny tunnetaan myös nimellä pelastuspeite.Se on ohut muovilevy.Sitä käytetään pääasiassa pelastuspalveluissa. Erinomaisena eristeenä suojaa uhreja sekä ylikuumenemiselta että jäähtymiseltä pelastusoperaation aikana tai heti sen jälkeen. Lämpötyyny maksaa vain muutaman euron.Siihen kannattaa investoida, jotta ensiapupakkaus olisi täydellinen. Samalla se suojaa kotiasi kuumuudelta.Se lämmittää nopeasti asuntojamme tällä säällä.

Miten käytät lämpöalustaa suojaamaan kotiasi kuumuudelta? Laita se vain ikkunan päälle oikealla tavalla.Se heijastaa auringonsäteitä ja tunnet varmasti helpotusta huoneessa.

Miten lämpöpatja asetetaan ikkunan päälle?

Jos olet onnistunut hankkimaan lämpöalustan, on suositeltavaa tutustua siihen, miten sitä käytetään kuumalla säällä.Vain siten se suorittaa tehtävänsä kunnolla. Tällainen kalvo olisi asennettava ikkunoihin.Mutta sen on oltava ulkopuolelta. Miksi? Koska juuri tämä eristävä materiaali heijastaa tehokkaasti auringonsäteitä.Näin lasi ei kuumene niin paljon.Sitä ennen kehykset on valmisteltava hyvin.Rasvaa ne esimerkiksi hankausalkoholilla.Näin se tarttuu hyvin.Leikkaamme folion ikkunaan sopivaksi.Asetamme lämpöalustan kehyksen päälle.Kiinnitämme sen joko liimalla tai maalarinteipillä.

On myös tärkeää, mille puolelle asetamme termotyynyn ikkunaan, sillä kummallakin on erilainen käyttötarkoitus.Niitä valmistetaan myös kahdessa värissä.Hopea ja kulta. Ikkunan suojaamiseksi kuumuudelta termotyyny on ripustettava hopeinen puoli ulospäin.

Miten suojata asunto kuumuudelta?

Ikkunoiden päällä oleva lämpöpatja ei ole ainoa tapa.Tässä muutamia vinkkejä asunnon suojaamiseksi kuumuuden aikana. Ensinnäkin pidä ikkunat kiinni.Avaa ne mieluiten illalla. Silloin sää ulkona on siedettävämpi. Jotta asunto viilenee hieman, kannattaa myös pestä pyykki ja ripustaa se sisätiloihin.Se tuo helpotusta.Samalla kosteus kasvaa.Huoneisiin on myös hyvä sijoittaa kulhoja, joissa on jäävettä.Kylpyhuoneessa juoksuta kylmää vettä kylpyammeeseen ja avaa kylpyhuoneen ovi.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten