KotiKeittiöniksitMiksi kananmunia ei kannata rikkoa veitsellä tai lusikalla: Muista tämä tärkeä kokkaustemppu

Miksi kananmunia ei kannata rikkoa veitsellä tai lusikalla: Muista tämä tärkeä kokkaustemppu

Kananmunien kanssa kokkaaminen saattaa vaikuttaa yksinkertaisimmalta kulinaristiselta tehtävältä.Jopa tässä näennäisen alkeellisessa prosessissa on kuitenkin tiettyjä hienouksia ja salaisuuksia, jotka sinun tulisi tuntea saadaksesi täydellisen lopputuloksen.

Ammattikokit noudattavat tiukkoja sääntöjä kananmunia käsitellessään, jotta vältytään ikäviltä yllätyksiltä lautasella.Näiden sääntöjen noudattaminen takaa, että munakkaasta tai munakokkelista tulee virheetöntä ja vailla mitään ylimääräisiä epäpuhtauksia.Tässä artikkelissa tarkastelemme yhtä kananmunaruokien tärkeimmistä näkökohdista – oikeaa tapaa rikkoa kananmunat.

Ensinnäkin ammattikokit eivät koskaan käytä munien rikkomiseen veistä, haarukkaa tai pannua.Suora isku terävää pintaa vasten aiheuttaa kuoreen valtavan halkeaman ja vahingoittaa suojakalvoa.Tämä johtaa kuorihiukkasten tai muiden pienten epäpuhtauksien tunkeutumiseen valkuaisaineeseen, joka rapisee epämiellyttävästi, kun ruokaa syödään.Maineitaan arvostavissa ravintoloissa ei voida missään nimessä hyväksyä tällaisten ruokien tarjoilua.

Toiseksi kokeneet kokit lyövät kananmunan mieluummin tasaista pöytäpintaa vasten.Tällä menetelmällä saadaan kuoren keskelle täydellinen murtuma, joka voidaan avata varovasti ja vaivattomasti käsin.Menetelmä estää pienintäkään kuoren hiukkasta tunkeutumasta kananmunan sisään ja takaa täydellisen puhtaan lautasen.

Kolmanneksi on huomattava, että kotiruokien ei pitäisi olla poikkeus tähän sääntöön.Vieraiden hiukkasten esiintymistä munaruoissa ei voida missään nimessä hyväksyä riippumatta siitä, kokkaatko perheelle vai vieraille.Älä siis laiminlyö tätä yksinkertaista mutta tehokasta tapaa rikkoa kananmunia, joka takaa, ettei lautasellesi jää ’yllätyksiä’.

Oikean munanrikkomistekniikan noudattaminen on olennainen osa täydellisten munaruokien valmistusta.Vältä terävien esineiden käyttöä ja hakkaa kananmuna tasaista pöytäpintaa vasten – näin saadaan aikaan siisti murtuma ja estetään kuorihiukkasten pääsy sisälle.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten