KotiVinkkejä kotiinOn myrskyjen aika.Miten valmistautua pidempiin sähkökatkoihin? Pidä tämä mielessä

On myrskyjen aika.Miten valmistautua pidempiin sähkökatkoihin? Pidä tämä mielessä

4. heinäkuuta 2024 (Kuva: shutterstock.com/Dikis).

Voimakkaat myrskyt liikkuvat parhaillaan Slovakian halki, mikä tarkoittaa sitä, että monet ihmiset ovat ilman sähköä.Mitä voitte tehdä asialle? Voitko tehdä jotakin suojellaksesi itseäsi sähkökatkon sattuessa? Katso itse.

Sähkökatkoja sattuu kaikkialla, erityisesti pikkukaupungeissa ja myrskyjen aikana.Se ei näyttäisi olevan mikään suuri asia, mutta valon puute, samoin kuin internet-yhteyden puute, muun muassa maksuja varten, voi tehdä elämästä melko vaikeaa.Mitä asialle voidaan tehdä? Voit varautua etukäteen varastoimalla tiettyjä asioita.Mitä ne ovat? Entä mitä muuta sinun pitäisi ajatella suojautuessasi sähkökatkon varalta?

Myrskyn aiheuttama sähkökatko? Nämä asiat sinun tulisi pitää kotona kaiken varalta

Jos haluat varautua aikaan ilman sähköä (ja siten ilman internetiä), sinun kannattaa ostaa:

  • kynttilöitä ja tulitikkuja (sytyttimiä),.
  • Taskulamput (laadukkaat ja kestävät) ja paristot,.
  • virtapankit (ladatut),.
  • Käteistä – jotta voit maksaa ostokset, kun internet-yhteyttä ei ole.

Lisäksi kotona asuvien kannattaa harkita generaattorin ja matkakeittimen hankkimista polttoainevarastolla.On myös hyvä olla varattuna juomavettä, ruokaa, jota ei tarvitse säilyttää jääkaapissa, sekä sidetarpeita ja lääkkeitä, erityisesti kipulääkkeitä ja jatkuvasti otettavia lääkkeitä. Pikkulasten vanhempien tulisi myös pitää varalla vaippoja, maitoa tai ruokaa pikkulapselle ja lääkkeitä (jos pikkulapsi käyttää niitä).Autonkuljettajilla puolestaan pitäisi olla polttoainesäiliö.

Myrskyn aiheuttama sähkökatko? Sitäkin kannattaa miettiä valmistautumisessa

Mitä muuta voit tehdä valmistautuaksesi parhaiten pidempään sähköttömään aikaan? Ensinnäkin kannattaa kirjoittaa paperille esimerkiksi läheisten ihmisten puhelinnumerot sekä hätänumerot, sillä niitä voi olla vaikea saada hätätilanteessa ilman sähköä.Lisäksi kannattaa varastoida esimerkiksi seuraavia tavaroita

  • paristokäyttöinen tai ladattava akkuradio – jotta voit pitää yhteyttä maailmaan ja seurata ilmoituksia,.
  • analogisia viihdelähteitä – jotta et kyllästyisi ilman sähköä, on hyvä idea tarjota erilaisia kirjoja, lehtiä, lautapelejä tai ristisanatehtäviä, myös lapsille tarkoitettuja, jos olet vanhempi.

Vaikka on kesä, on hyvä ajatus varata lämpimiä vaatteita, hätäpeitto (eräänlainen lämpöpeite) ja lämmönlähde, kuten kaasuhella, syksyä ja talvea varten siltä varalta että sähköt katkeavat.Vasta sitten kannattaa muistaa tuulettaa huone hyvin.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten