KotiVinkkejä kotiinAloita kukkien kastelu lämpimällä vedellä.Tulos? Ne alkavat nousta taivaisiin kuin hullut

Aloita kukkien kastelu lämpimällä vedellä.Tulos? Ne alkavat nousta taivaisiin kuin hullut

1. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Pereslavtseva Katerina).

Etkö osaa käsitellä kukkia tai et yksinkertaisesti tiedä niiden kasvattamisen perusasioita? Se, mikä joillekin tuntuu itsestään selvältä, saattaa yllättää aloittelevan kotipuutarhurin.Erityisesti veden lämpötila.

Kukkien kastelu vaikuttaa yksinkertaiselta tehtävältä.Jos kasvisi lehdet kuitenkin kellastuvat, kukat kuihtuvat ja varret kuolevat, se on luultavasti merkki siitä, että sinun pitäisi lukea lisää tästä näennäisen triviaalista prosessista. Miten ruukkukasveja kastellaan oikein? Tämä riippuu tietenkin pitkälti lajista, mutta myös vuodenajasta ja kotisi olosuhteista.Esimerkiksi kuumina kesäpäivinä kasvisi tarvitsevat enemmän vettä.Myös kaksi muuta asiaa on syytä mainita.Ne ovat:

  • vesityyppi.
  • veden lämpötila.

Yleinen virhe on kastella kylmällä vedellä – se voi aiheuttaa lämpötilasokin ja johtaa herkempien kasvien kuolemaan. Asiantuntijoiden mukaan kylmä vesi estää myös maaperässä olevien hyödyllisten mikro-organismien toiminnan.

Millä vedellä kastella kasveja?

Se ei saa olla liian lämmintä tai liian kuumaa. Toisaalta liian lämmin vesi voi polttaa kasvin.

Kylmä vesi järkyttää juuristoa, jolloin se on altis mätänemiselle, sienitaudeille, heikentymiselle.Ja koko kasvi voi muuttua huonommaksi.Lämmin vesi stimuloi kasveja kasvamaan, ei herkistä juuria, edistää niiden asianmukaista kehitystä.Lisäksi lannoitteet liukenevat siihen paremmin ja imeytyvät siten paremmin kasveihin.

Mikä vesi kasveille? Vesijohtovesi ei käy

Jotkut ihmiset tarttuvat hanaveteen ajattelematta. Tämä ei ole paras idea, koska vesi on kovaa ja sisältää runsaasti magnesium-, kloori- ja kalsiumsuoloja, joita useimmat kasvit eivät siedä hyvin. Kivennäisveden käyttö on muutenkin huono idea.Ja – mikä saattaa yllättää jotkut ihmiset – tislattu vesi. Sadevesi olisi parasta, mutta tiedät, että sen kerääminen voi olla työlästä.Sitä paitsi sen pitäisi olla peräisin saasteettomalta alueelta.Siksi keitetty vesi on parasta.

Millaisessa vedessä leikkokukkien pitäisi seistä?

Kylmä vesi maljakossa on myös huono idea.Monet kukkakaupat sanovat, että haalea tai jopa lämmin vesi on parasta.

Mielenkiintoista on, että leikkokukille tarkoitetun veden tulisi olla noin 40 celsiusastetta.Lämmin vesi sisältää vähemmän happea, mikä hidastaa kimpun kuihtumista.Toisaalta ilman lämpötilan tulisi olla hieman alhaisempi – kukat pysyvät tuoreina pidempään viileämmissä tiloissa.

VINKKI! Kastelun lisäksi on muitakin tekijöitä, jotka vaikuttavat suuresti kasvien „hyvinvointiin“Näihin kuuluu esimerkiksi se, missä kasvi seisoo.Monet kasvit eivät siedä hyvin keskeistä auringonvaloa, liian alhaista tai liian korkeaa lämpötilaa asunnossa, ja joidenkin kasvien ei pitäisi seistä pattereiden tai ikkunoiden vieressä.On tärkeää, että kasvi ei jää kiinni muihin esineisiin, kuten verhoihin.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten