KotiPuhdistusvinkitHiero ihoon.Ongelmahyttyset pysyvät poissa

Hiero ihoon.Ongelmahyttyset pysyvät poissa

03. 07. 2024 (Kuva: Pixabay/Ralphs_Fotos).

Ulkona oleskelu on täydellinen tapa rentoutua kesällä.Sen voi kuitenkin keskeyttää ärsyttävä surina korvan lähellä ja pistely, joka johtaa kutiaviin rakkuloihin.Syynä ovat ärsyttävät hyttyset.Vaikka kaupoissa on saatavilla runsaasti kemiallisia suoja-aineita, on parempi käyttää luonnollisia menetelmiä.Mikä karkottaa hyttysiä? On todistettu, että yksi kasvi voittaa kaikki muut aineet.

Hyttyset karkotetaan suoraan pois puutarhasta

Luonnossa ollessaan monet meistä ostavat synteettisiä karkotteita.Ne häiritsevät hyönteisen hajuaistia , jolloin se ei pysty havaitsemaan ja paikallistamaan ihmisen hikeen kuuluvan maitohapon hajun lähteitä.Kuitenkin joskus käy niin, että näiden tuotteiden haju ei ole meille kovin miellyttävä, ja yhä useammat ihmiset yrittävät pidättäytyä ruiskuttamasta kehoaan kemiallisin keinoin.

Miten yhdistää hyttyssuojaus luonnollisilla menetelmillä? Amerikkalaiset tiedemiehet Pohjois-Carolinan yliopistossa tekivät jokin aika sitten tutkimuksen, joka teki yhdestä kasvista johtavan hyttyskarkotteiden joukossa .Se titteli meni tomaatille. Niiden sisältämien ainesosien on osoitettu olevan tehokkaampia hyttysten torjunnassa kuin mikään muu aine.

Kotilääke hyttysiä vastaan

Miten tätä tietoa käytetään käytännössä Tomaatin lehdet ovat parhaita hyttysten karkottamiseen. Niiden poistaminen on puutarhureille tuttu käytäntö. Se auttaa hedelmiä kypsymään paremmin ja vähentää tautiriskiä. Niitä ei kuitenkaan kannata heittää pois..

Kun menet ulos, hiero ruumiinosia tomaatinlehdellä. Voit murskata ne etukäteen tai leikata ne varovasti veitsellä, mutta ne päästävät mehunsa ulos. Et uppoa kemikaalipilveen ja samalla hyttyset pysyvät poissa.Laita muutama lehti pussiin ja ota ne mukaasi. On suositeltavaa toistaa yksinkertainen toimenpide kahden tai kolmen tunnin kuluttua ulkoilusta.

Kuinka käyttää tomaatin lehtiä kotona?

Voit käyttää tomaatinlehtien suojaavia ominaisuuksia myös kotisi turvaamiseen. Voit kasvattaa pientä pensasta ikkunan vieressä tai parvekkeella. Siitä lähtevä tuoksu suojaa sisätiloja hyttysten, kärpästen ja koiperhosten tunkeutumiselta.

Kannattaa levittää muutama lehti ikkunalaudoille – niillä on täsmälleen sama vaikutus.Ne on kuitenkin vaihdettava säännöllisesti, kun huomaat niiden kuivuneen. Kuivat lehdet menettävät tehoaan hyttysiltä ja muilta hyönteisiltä suojaamisessa.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten