KotiKeittiöniksitMonsteran lehtien tummat läiskät ovat tärkeä merkki.Älä aliarvioi niitä

Monsteran lehtien tummat läiskät ovat tärkeä merkki.Älä aliarvioi niitä

29. 6. 2024 (Kuva: shutterstock/Kyttan).

Monstera on erittäin suosittu näyttävien, levittäytyvien lehtiensä vuoksi.Se on myös melko kestävä kasvi, jota on helppo hoitaa.Tämä ei tarkoita, etteikö se kasvaisi eikä sitä tarvitse hoitaa lainkaan.Sillä on tietyt vaatimukset, ja joskus se heikkenee.

Jos olet huomannut lehdissä rumia mustia täpliä, älä odota – se on merkki siitä, että kasvisi tarvitsee apua! Nopea puuttuminen voi pelastaa hirviön ja tukahduttaa ongelman jo alkuunsa.

Kuten kaikki eksoottiset kasvit, monstera rakastaa lämpöä mutta vihaa suoraa aurinkoa. Jos sijoitat sen ikkunan lähelle viileämmällä säällä, voit odottaa mustia täpliä lehdissä.Kasvin sijoittamisella vetoon on sama vaikutus.

Miten monstera sitten pelastetaan? Ensinnäkin sinun on löydettävä hänelle sopiva paikka – lämmin, mutta hieman varjoisa.Monstera tarvitsee säännöllistä mutta maltillista kastelua. Kastele sitä kerran viikossa kesällä, harvemmin viileämpinä aikoina.Mutta varo: liikakastelu on monsteran suurin vihollinen. Jos huomaat, että lehdet alkavat kellastua, se on merkki siitä, että olet antanut sille liikaa vettä.

Liika vesi voi myös edistää lehtilaikkua , joka on yksi monsteran yleisimmistä taudeista. Oireet ovat tummia täpliä, joissa on keltaiset reunat lehdissä. Jos huomaat tällaisia täpliä, lopeta välittömästi kasvin kastelu ja siirrä se lämpimämpään paikkaan. Leikkaa sitten kaikki tartunnan saaneet kasvin osat pois ja käsittele jäljelle jääneet osat sienitautien torjunta-aineella.Monstera kannattaa myös siirtää uuteen kasvualustaan.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten