KotiKeittiöniksitKotiäidit paljastavat, miten keittiössä ei kannata tuhlata aikaa.Näin keität perunoita lyhyessä ajassa

Kotiäidit paljastavat, miten keittiössä ei kannata tuhlata aikaa.Näin keität perunoita lyhyessä ajassa

2. 6. 2024 (Kuva: shutterstock.com/Mirko Graul).

Mikään ei ole parempaa kuin slovakialaiset uudet perunat illalliseksi.Hieman voin ja tillin kanssa ne maistuvat parhaimmalta, mutta valitettavasti varsinainen keittäminen vie hieman enemmän aikaa.Jotkut kotiäidit kuitenkin osaavat tehdä sen lyhyessä ajassa.Tutustu menetelmiin, jotka muuttavat keittiön valmistelut.

Perunat ovat epäilemättä yksi suosituimmista lisukkeista.Onneksi parhaat kotiäidit ylpeilevät todistetuilla tavoilla nopeuttaa niiden valmistusta huomattavasti.Katso kuinka helppoa se on.

Patentteja perunoiden nopeaan kypsentämiseen

Vaikka yleensä heitämme perunat kattilaan, suolamme ne ja odotamme, parempi patentti olisi laittaa ne suoraan kiehuvaan veteen. Näin ne alkavat pehmetä lähes välittömästi, ja näin valmistusaika lyhenee mahdollisimman lyhyeksi. Lisäksi mitä lyhyemmän aikaa vihannekset kypsennetään, sitä enemmän arvokkaita kivennäisaineita ja muita ravintoaineita niihin jää.

Toinen hyödyllinen niksi, erityisesti perunoiden kohdalla, on pistää niitä haarukalla ennen veteen pudottamista. Näin neste pääsee nopeammin vihanneksen sisälle ja se kypsyy paljon nopeammin kuin perinteisessä keittämisessä.

Kotiäidit suosittelevat myös rasvan lisäämistä veteen – esimerkiksi teelusikallinen margariinia tai voita. Tämän patentin avulla perunoista tulee maukkaampia ja valmistaminen onnistuu lyhyessä ajassa. Mitä pienempiä paloja heität kattilaan, sitä nopeammin ne pehmenevät.Älä unohda käyttää joka kerta kantta, myös höyry nopeuttaa kypsennystä.

Paras tapa säilyttää arvokkaat vitamiinit ja kivennäisaineet

Perunoita kypsennettäessä menetetään valitettavasti kaikki se, mikä vaikuttaa positiivisesti elimistöömme. Jos haluamme säilyttää arvokkaat vitamiinit ja kivennäisaineet, ne on parasta paistaa. Näin perunoista tulee paljon terveellisempiä kuin jos ne keitetään. Paras patentti on leikata perunat pieniksi paloiksi, ripotella niihin vettä ja heittää ne 180 asteeseen lämmitettyyn uuniin noin 30 minuutiksi.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten