KotiPuhdistusvinkitTässä ovat tahran tappajat vessassa.Puhdista se kiiltäväksi

Tässä ovat tahran tappajat vessassa.Puhdista se kiiltäväksi

29. 6. 2024 (Kuva: shutterstock/Podiuk Oleg).

WC:n siivoaminen on kylpyhuoneen hyvän hygienian perusta.Tämän osan säännöllinen puhdistaminen on yhtä lailla päivittäin lisääntyvien bakteerien hallintaa kuin esteettisiä huolenaiheita.Rumat kalkkitahrat wc:ssä eivät näytä hyvältä, ja mitä kauemmin lykkäät niiden poistamista, sitä vaikeampaa on päästä eroon rumista tahroista kokonaan.Seuraavassa on muutamia vinkkejä siihen, miten voit puhdistaa wc:n kotona niin, että homma sujuu ongelmitta eikä siivoamiseen enää liity ikävää hankaamista.

Mistä vessan saostumat tulevat?

Ensinnäkin, kalkkikivi on merkki siitä, että olemme hieman laiskoja puhdistamaan vessan säännöllisesti, ja teemme sen yhdestä asiasta toiseen. Ajanpuute ja päivittäiset velvollisuudet voivat olla tekosyy, mutta jos teet siitä pysyvän osan aikataulustasi, kulhon puhdistaminen vie vain muutaman minuutin. Kuinka usein minun pitäisi puhdistaa wc? On suositeltavaa tehdä se kerran viikossa, jotta vältytään vaikeasti poistettavilta tahroilta.

Lisäksi WC:n kalkkitahrat ovat seurausta kovan veden käytöstä, jota esiintyy useimmissa kodeissa. Kovalle vedelle on ominaista kalsiumin, magnesiumin, mangaanin ja raudan kohonneet suolapitoisuudet. Nämä ovat vastuussa ruman pinnoitteen muodostumisesta.Kalkki on myös kasvualusta erilaisille bakteereille, joita on jo ennestään runsaasti wc:ssä, joten säännöllinen puhdistus on tärkeää.

Millä puhdistat kalkkia wc:stä?

Joskus yksinkertaisimmat ratkaisut ovat parhaita.Näin on tässä tapauksessa.Kannustamme sinua palaamaan isoäitisi perinteisiin puhdistusmenetelmiin ennen kuin tartut syövyttäviin puhdistusaineisiin. Kotitekoiset tuotteet ovat paljon parempia ympäristölle ja lompakollesi.Neuvomme sinua, mitä monikäyttöisiä tuotteita sinulla pitäisi olla kotona ja miten voit muuttaa ne luonnollisiksi puhdistusaineiksi.

Miten poistaa keltainen tahra vessasta etikan avulla?

Se on luultavasti se, joka tulee ensimmäisenä mieleen, kun ihmiset puhuvat kotikonsteista itsepäisten saostumien puhdistamiseen.Valkoinen etikka Valkoinen etikka auttaa poistamaan tahrat, tahrat ja epämiellyttävät hajut.Sillä on myös desinfioivia ominaisuuksia, joten siitä on hyötyä bakteerien ja pöpöjen torjunnassa.Miten sitä käytetään?

  • Jos puhdistamme wc:n usein ja säännöllisesti, kaada vain kupillinen etikkaa wc:n seinille tai käytä suihkepulloa ja tehtävä on helpompi.Voimme jättää sen päälle muutamaksi minuutiksi, sitten tarttua harjaan ja puhdistaa WC:n vaivattomasti.
  • Tarvitsetko vahvempaa tuotetta, koska tahrat ovat päättäneet asettua pysyvästi wc-altaaseen? Voit lisätä etikkaan hieman sitruunahappoa tai sitruunamehua.Virkistävä sitruksen tuoksu on mukava sivuvaikutus! Jos jäämät eivät vieläkään häviä, yhdistä etikka ja ruokasooda paksuksi tahnaksi.Levitä sitä lialle ja anna vaikuttaa vartin verran.Käytä hankausainetta ja huuhtele.Vessanpönttö tulee kiiltämään!

Millä puhdistaa wc? Tee kotitekoisia tabletteja!

Tämä on äärimmäisen kätevä vaihtoehto, joten sitä arvostavat kaikki, jotka saavat valkoisen kuumeen ajatuksesta, että joutuisivat ikävästi jynssäämään vessaa. Voit valmistaa kotitekoista wc-puhdistusainetta perusaineksista, joita löytyy mistä tahansa keittiöstä. Lisäksi kotitekoisia pastilleja voi säilyttää pitkään, joten niitä on aina saatavilla.

Mitä sinä tarvitset? Tartu ruokasoodaan, sitruunahappoon ja hieman vettä.Vaihtoehtoisesti voit lisätä muutaman tipan suosikkisi eteeristä öljyä tai astianpesuainetta. Mitä tehdä seuraavaksi.

  • Sekoita kulhossa ruokasoodaa ja sitruunahappoa samassa suhteessa.
  • Lisää vettä – juuri sen verran, että muodostuu siistejä tabletteja.
  • Voit lisätä tässä vaiheessa myös öljyä tai astianpesuainetta.
  • Jaa seos lusikalla annoksiin ja siirrä lautaselle.Kätevä vaihtoehto on käyttää silikonisia kakkumuotteja tai jääpalamuotteja.
  • Anna kuivua ja jähmettyä yön yli.

Säilytä näin valmistetut WC-puhdistustabletit tiiviisti suljetussa astiassa.Kuinka niitä käytetään. Pudota yksi pala vessanpönttöön ja odota, että se liukenee.Huuhtele 10-15 minuutin kuluttua.Se ei voisi olla helpompaa!

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten