KotiReseptitMiksi keitto tulisi keittää kannen alla: 3 tärkeintä syytä - vinkki emännille

Miksi keitto tulisi keittää kannen alla: 3 tärkeintä syytä – vinkki emännille

Kun keittoa aletaan keittää, on ymmärrettävä selvästi, että tämä ruokalaji keitetään tiukasti kannen ollessa kiinni.Jos jätät kattilan auki, keitostasi tulee kaikkea muuta kuin ihanteellinen.

Ensinnäkin kansi on välttämätön, jotta neste ei kiehuisi pois eikä keitto muuttuisi mössöksi, josta tulisi liian paksua.Toinen syy on yhtä tärkeä – kansi estää ruokaa menettämästä makua ja aromia.

Oikein keitetty keitto ei ole liian paksua ja säilyttää makunsa ja arominsa.

Kuva: Cats Coming/pexels.com.

Lisäksi kannella peitetty pannu pitää sisätilan korkeammassa lämpötilassa.Tämä tarkoittaa, että keitto tai borssikeitto kypsyy paljon nopeammin kuin kannen ollessa auki.Tämä on erityisen tärkeää silloin, kun keittoaikaa on vähän ja perheesi on ruokittava mahdollisimman pian.

Lopuksi, suljettu kattila varmistaa, että kaikki ruoan osat kuumenevat ja kypsyvät tasaisesti, kun taas avoimen kannen ollessa auki pintakerros kuumenee vähemmän.Tämän keittotavan ainoa haittapuoli on se, että keittoa on pidettävä silmällä, jotta se ei kiehu yli.

Muuten, erityyppisiä keittoja voidaan säilyttää keittämisen jälkeen eri pituisia aikoja – sitten ne on kaadettava pois vatsavaivojen välttämiseksi.

’Belnovostin’ materiaalien mukaan.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten