KotiPuhdistusvinkitLisää sitruunahappoa pesujauheen sijaan.Lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla

Lisää sitruunahappoa pesujauheen sijaan.Lyöt kaksi kärpästä yhdellä iskulla

10. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Ekaterina43).

Yhä useammin luovumme kemiallisista puhdistusaineista ja korvaamme ne kotikonsteilla.Halvat ainesosat, joita löydämme keittiön kaapeistamme, ovat erittäin tehokkaita, eikä niillä ole kielteisiä vaikutuksia terveyteemme.Mikä on parasta pyykillesi? Pidä huolta vaatteistasi ja pesukoneestasi tällä keittiön ainesosalla.

Käytämme paljon pesuaineita raikastamaan ja poistamaan tahrat vaatteista pyykkiä pestessämme.Lisäksi pesukoneen käyttöiän pidentämiseksi käytämme kalkinpoistoaineita ja muita suoja-aineita. Kun laskemme yhteen pesukoneen kuukausittaiset ylläpitokustannukset, saamme todella suuren summan.Kävi ilmi, että yksi ainesosa voi korvata kaikki kaupasta ostetut tuotteet, ja sitä löytyy omasta keittiöstäsi.

Mikä on parasta pesua varten? Käytä kotitekoista tuotetta, ja paitojesi valkoisuus nousee pilviin

Käytämme yleensä sitruunahappoa leivontaan tai ruoanlaittoon.Harva tietää, että sillä on puhdistusominaisuuksia, jotka voivat auttaa pitämään kotitaloutemme puhtaana.Sen happamuuden ansiosta saat hyviä tuloksia myös vaatteita pestessäsi. Sen avulla et ainoastaan poista kankaista itsepintaisia tahroja, vaan huolehdit myös itse pesukoneesta..

Miten käytät sitruunahappoa tähän toimintaan?

  1. Vaaleiden vaatteiden pesu – Sitruunahapolla on ominaisuuksia, jotka pehmentävät ja tuovat raikkautta kankaisiin, joten käytä sitä pyykinpesuaineen sijasta.Laita 1 teelusikallinen pesuainelokeroon ja 1 teelusikallinen kankaanpehmentimen tilalle.Aseta ohjelmaan 30-40 asteen lämpötila.
  2. Tahranpoisto – Sitruunahappo toimii erinomaisesti tahranpoistoaineena valkoisissa vaatteissa.Sekoita yksinkertaisesti 3 ruokalusikallista sitruunahappoa ja hieman vettä, jotta saat aikaan paksun tahnan.Levitä paksu kerros tahraan ja anna vaikuttaa puoli tuntia.Laita vaatteet tämän jälkeen pesukoneeseen ja käynnistä vakio-ohjelma.
  3. Pesukoneen kalkinpoisto – sitruunahapon ansiosta huolehdit pesukoneen puhtaudesta, poistat kalkin ja rumpuun muodostuvat saostumat.Kaada rumpuun 150 g happoa ja suorita ohjelma korkeimmalla lämpötilalla.Kun jakso on päättynyt, avaa luukku ja jätä pesukone kuivumaan.

VINKKI: Ennen kuin käytät happoa ensimmäistä kertaa, tee testi pienelle kankaanpalalle varmistaaksesi, ettei se vahingoita sitä.

Mihin voit käyttää sitruunahappoa? Tee siitä suihkusuihketta

Jos sinulla on ongelma suihkulasissa olevien saostumien kanssa, tee sitruunahappopohjaista suihketta. Pääset eroon ärsyttävästä ongelmasta, ja suihkusi näyttää säihkyvän puhtaalta. Kaada vain puolitoista kuppia lämmintä vettä suihkepulloon, lisää 4 ruokalusikallista sitruunahappoa ja sekoita huolellisesti. Suihkuta perusteellisesti suihkuun, suihkualtaaseen, laattoihin ja hanaan ja anna vaikuttaa 10 minuuttia. Tämän ajan kuluttua pyyhi pinnat pehmeällä liinalla ja huuhtele vedellä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten