KotiReseptitEdes isoäitini ei enää halua tehdä klassisia suolakurkkuja.Hän sanoo jatkuvasti, että nämä...

Edes isoäitini ei enää halua tehdä klassisia suolakurkkuja.Hän sanoo jatkuvasti, että nämä ovat miljoona kertaa parempia

10. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Teresa Kasprzycka).

Säilykkeiden tekeminen on erityistä aikaa vuodesta.Jokainen, jolla on ruokakomero, on varmasti jo ehtinyt tehdä sitä.Purkkiin eivät päädy vain hedelmät, vaan myös kurkut.Seuraavassa reseptissä olevat hillot ovat syksyn ja talven hitti.Kaikki yhden lisäyksen ansiosta.

Säilykkeiden tekeminen on sesonki, jota elämme juuri nyt.Jokainen, jolla on oma ruokakomero tai kellari, on varmasti jo aloittanut tämän vuotuisen perinteen.Purkkiin päätyy paitsi makeita hedelmiä myös erilaisia vihanneksia.Erityisen suosittuja ovat kurkut, jotka ovat monien kotien ruokakomeroissa olennainen osa niiden monipuolisuuden ja ainutlaatuisen maun ansiosta. Kuitenkin paitsi nämä klassiset versiot tästä vihanneksesta ovat erittäin maukkaita.Kokeile marinadeja ja löydä uusia makuja, joita et varmasti tuntenut aiemmin.

Reseptimme, jota rakastat varmasti, on kurkut makeassa marinadissa. Yksi tämän reseptin salaisuuksista on hunajan lisääminen, joka antaa kurkkuihin ainutlaatuisen, hienovaraisen makean vivahteen. Tämän yhdistelmän ansiosta jopa ne, jotka eivät yleensä tartu suolakurkkuihin, tulevat rakastamaan näitä kurkkuja. Nämä kurkut sopivat erinomaisesti päivällisen lisukkeeksi, mutta myös monien salaattien ainesosaksi.

Resepti hunajassa marinoiduille kurkuille

Ainekset.

 • 2 kg kurkkuja.
 • 2 litraa vettä.
 • 250 ml keittiöviinietikkaa.
 • 200 ml hunajaa.
 • 4 rkl suolaa.
 • 1 tl sokeria.
 • 4 valkosipulinkynttä.
 • teelusikallinen sinapinsiemeniä.
 • muutama oksa tilliä.
 • Valmistustapa.

  1. Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa päät pois.Valmista purkit pesemällä ja keittämällä ne huolellisesti.Laita jokaiseen purkkiin yksi valkosipulinkynsi ja muutama oksa tilliä.
  2. Kiehauta vesi suuressa kattilassa suolan ja sokerin kanssa.Lisää etikka ja hunaja, sekoita huolellisesti ja kiehauta uudelleen.Kaada kuuma suolavesi purkeissa olevien kurkkujen päälle niin, että purkin yläreunasta jää noin 1 cm vapaata tilaa.
  3. Sulje purkit tiiviisti ja pastöroi noin 10-15 minuuttia.Kun pastörointi on päättynyt, anna purkkien jäähtyä asettamalla ne ylösalaisin.Näin säilötyt kurkut ovat valmiita syötäväksi noin 2-3 viikon kuluttua.Säilytä ne mieluiten viileässä ja pimeässä paikassa.

  Niko Ahlqvist
  Niko Ahlqvist
  Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
  RELATED ARTICLES

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  Am beliebtesten