KotiKotitalouden niksitKova kilpailu hortensioista. Kesällä se hämmästyttää "lumipalloilla".

Kova kilpailu hortensioista. Kesällä se hämmästyttää ”lumipalloilla”.

Kevään tullessa se kukkii valkoisilla ”lumipalloilla”, jotka ilahduttavat omistajan silmää syksyllä punaisilla korallilla ja houkuttelevat puoleensa epätavallisia lintulajeja. Useimmat kokeneet puutarhurit kutsuvat sitä puutarhavaihtoehdoksi hortensialle, vaikka väittävät, että se kilpailee sen kanssa. Mihin tavallinen viburnum istutetaan ja miten siitä tulisi huolta, jotta siitä tulee poikkeuksellinen puutarhakoristetta? Se ei ole vaikeaa.

Se kasvaa usein villinä jokien, lampien ja järvien lähellä. Se löytyy myös kävellen metsätietä tai raivaamista pitkin. Se on näyttävä siihen pisteeseen, että se on häiritsevää. Se on tavallinen viburnum.

Mihin viburnumia istutetaan? Se palkitsee sinut ainutlaatuisella ilmeellä

Maanomistajat, erityisesti ne, joilla on suuri puutarha, sanovat sen olevan uusi puutarhamenestys. Se kasvaa kauniisti lähes millä tahansa puutarhan alueella, joka saa jopa pienen määrän aurinkoa, ja siitä on tulossa merkittävä koristepuu.

Se voidaan istuttaa lähelle aitaa tai pergolan seinälle, mutta se voidaan sijoittaa myös lammen tai järven lähelle, missä se tekee parhaansa, koska se rakastaa kosteaa ja hedelmällistä maaperää. Mikään ei kuitenkaan estä sinua sijoittamasta sitä puutarhan keskelle ja kohtelemasta sitä todellisena kuningattarena. Se palkitsee sinut uskomattomalla ilmeellä.

Kalina tulee istuttaa avoimeen maahan keväällä tai syksyllä. , valitse hyvin valutettu alusta, joka säilyttää optimaalisen kosteuden. Kasvi sopeutuu kuitenkin hyvin myös hieman heikompilaatuiseen maaperään, kunhan ei unohda antaa vettä säännöllisesti.

Kasvaako viburnum varjossa? Muista nämä säännöt

Kevään saapuessa viburnumit tuottavat näyttäviä kukkia, jotka näyttävät jättimäisiltä lumipalloilta. Syksyllä lehdet muuttuvat helakanpunaisiksi. ja kasvi tuottaa korallinvärisiä hedelmiä lyhyissä varsissa. Marjojen maku houkuttelee lintuja, jopa sellaisia, joita monet puutarhurit eivät koskaan unelmoisi pitämään pihallaan. Punaiset marjat ovat erityisen suosittuja rastasten, kärpässieppien, robinien ja talitiaisten keskuudessa.

Jos kuitenkin haluat viburnumien kukkivan keväällä, on suositeltavaa istuttaa ne aurinkoiseen paikkaan. Viburnum sopeutuu myös hyvin varjoon, mutta tässä tapauksessa sen kukinta on hieman vähemmän runsasta. Tärkeää on, että runsas altistuminen auringolle edistää kasvin kasvua, joka kasvaa pian hyvin suuriksi. Säännöllinen ja usein radikaali karsiminen voi siksi olla tarpeen .

Tärkeintä on, että kasvi pystyy selviytymään ankarista talviolosuhteista. Se kuitenkin kuolee, jos et anna sille tarpeeksi vettä. Kasvi ei sopeudu kovin hyvin kuivaan maaperään. Säännöllinen kastelu ei vain pidä viburnumia terveenä, vaan myös rohkaisee sitä kukkimaan ja tuottamaan enemmän hedelmiä.

Ovatko viburnumit syötäviä? Ei vain linnuille

Ennen kaikkea koristeellisista ominaisuuksistaan ​​arvostettu viburnum piilottaa pienen yllätyksen. Kun se tuottaa syksyllä punaisia ​​marjoja, niiden pitäisi houkutella muutakin kuin lintuja.

Hedelmistä voidaan valmistaa hillokkeita, säilykkeitä, kastikkeita, siirappeja ja mehuja. Niitä on kuitenkin käsiteltävä kunnolla, koska ne sisältävät myrkkyjä. Siksi niitä tulee keittää tai pakastaa muutaman minuutin ajan.

Hedelmät, joissa on runsaasti C-vitamiinia ja muita antioksidantteja, sopivat erityisen hyvin kylmien ruokien valmistukseen. Niistä voi myös tulla osa ennaltaehkäisevää immuniteettia. Niillä on myös diureettinen vaikutus ja ne alentavat verenpainetta. Siksi Kalina ei ole vain esteettinen, vaan siitä voi tulla myös ihmelääke terveydelle.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Se muistuttaa hyvin hortensian kukkia. Se kukkii kauniisti ja kantaa hedelmää syksyllä.

Se ei ole hortensia eikä lila. Istuta tämä pensas puutarhaasi. Kesällä se ilahduttaa sinua lumipalloillaan.

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten