KotiReseptitJuotko sokerittomia juomia? Sitten sinun pitäisi tietää tämä ensin

Juotko sokerittomia juomia? Sitten sinun pitäisi tietää tämä ensin

Zero (sokerittomista) juomista on tullut yleisessä tietoisuudessa terveellinen vaihtoehto vuosikymmeniä tutuille hiilihapotetuille, sokeria sisältäville juomille.Monet kuitenkin väittävät, että ne ovat itse asiassa huonompia.Mistä tämä johtuu? Ja onko se tieteellisesti todistettu? Ravitsemusterapeutti selittää.

En usko, että maassa on enää ketään, joka väittäisi, että värillisten hiilihappojuomien juominen on terveellinen tapa.Kaikista haitallisista elintarvikkeista, joihin meillä on rajoittamaton pääsy joka päivä, nämä saattavat olla jopa ennätyksen rikkojia.Siksi monet meistä ovatkin päättäneet vaihtaa ne „zero“ sokerittomiin vastineisiinsa.

Ravitsemusterapeutti sokerittomista juomista

Epäterveellistä, myrkyllistä, syöpää aiheuttavaa.Tämän mielipiteen sokerittomista juomista löydät helposti monelta internetin nurkalta.Mistä tämä mielipide on peräisin? Se syntyi tietysti siksi, että yleistä sokerinkorviketta aspartaamia kohtaan tunnettiin epäluuloa.Voiko tämä kemiallinen makeutusaine todella vahingoittaa meitä?

Aspartaamia koskevan kysymyksen nosti kerran esiin tohtori Michal Wrzosek , kliininen ravitsemusterapeutti ja urheiluvalmentaja, joka antaa päivittäin terveellistä ruokavaliota koskevia neuvoja sosiaalisessa mediassa.Wrzosek on varsin tunnettu „inhimillisestä&#8220lähestymistavastaan&#8220 painonpudotukseen, ja hän kannattaa väitettä, jonka mukaan voimme kuluttaa jopa sellaisia tuotteita, jotka eivät ole kovin terveellisiä, kunhan voimme tehdä sen maltillisesti ja noudattaa pyhää kalorivajeen periaatetta.Entä mitä hän sanoo aspartaamista?

Se on todennäköisesti syöpää aiheuttava, jos&#8230

Tohtori Wrzosek sanoi videonsa alussa, että nollajuomien sisältämä aspartaami on todellakin todennäköisesti syöpää aiheuttava.Hetken kuluttua hän kuitenkin lisäsi, että tämä periaate toimii vain, jos olet rotta. Ihmisten osalta aspartaami on hyväksytty elintarvikkeiden lisäaineeksi, eikä siitä ole epäilystäkään.

Ravitsemusasiantuntija korosti siis, että aspartaami on turvallinen aine, kuten yli 600 tieteellistä tutkimusta on osoittanut. Hän varoitti kuitenkin, että tämä periaate toimii vain tiettyyn rajaan asti.Sallittu päiväsaanti on hänen mukaansa 40 mg painokiloa kohti.Toisin sanoen tämän luvun ylittämiseksi 55 kiloa painavan henkilön olisi juotava päivittäin lähes 4 litraa sokeritonta kolaa.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten