KotiVinkkejä kotiinJos lähdet lomalle, irrota nämä laitteet pistorasiasta.Monet slovakit eivät tee näin

Jos lähdet lomalle, irrota nämä laitteet pistorasiasta.Monet slovakit eivät tee näin

Lomamatka lähestyy kovaa vauhtia, ja suunnittelet jo malttamattomana matkasuunnitelmaa kiinnostaviin kohteisiin ja mietit, mitä pakata matkalaukkuun tai reppuun.Kodin valmistelu kodin jäsenten poissaoloa varten vaatii yhtä huolellista huomiota.Kyse on sekä turvallisuudesta että taloudellisuudesta.Mitä irrottaa lomalla? Älä jätä ulos mitään laitetta, joka kuluttaa virtaa edes valmiustilassa.

Varmista, että kotisi on turvallinen, kun olet poissa

Jotkut unohtavat tämän hämmennyksen ja hajamielisyyden vuoksi ennen lähtöä, toiset pitävät sitä turhana vaivana.Tällöin on ainakin muutama hyvä syy, miksi useimmat elektroniset laitteet kannattaa sammuttaa ennen lomaa.

Ensinnäkin rahan säästämiseksi.Kaikki eivät vieläkään muista, että monet laitteet kuluttavat sähköä myös valmiustilassa.Miksi jättää ne valmiustilaan, kun lähdemme asunnosta muutamaksi päiväksi tai viikoksi? Kyse on puhtaasti lomien lisäkustannuksista , joista harva on tietoinen tai joita harva näkee näin.

Toiseksi, turvallisuus.Mitä tahansa voi tapahtua poissaolomme aikana. Sähkökatkoksia, oikosulkuja tai rajuja myrskyjä.Kuten kuuluisa sanonta kuuluu: kannattaa aina varautua.Äärimmäisissä tapauksissa oikosulkuja ja tulipaloja voi sattua, ja tieto niistä vie kaiken hauskuuden ja vaivan lomastasi.

Mitä sinun pitäisi sammuttaa ennen lähtöäsi?

Valtaosa kotiin jäävistä laitteista on syytä kytkeä pois päältä.Keskity ensin televisioon, tietokoneeseen, tulostimeen, skanneriin, WiFi-reitittimeen ja pelikonsoliin. Laitteiden LED-valot ilmaisevat, että virtaa kuluu edelleen. Se voi olla suhteellisen pieni, mutta miksi tuhlata resursseja, kun olemme kuitenkin niin kaukana?

Älä unohda keittiötä ja kylpyhuonetta.Pesukone, kuivausrumpu, vedenlämmitysjärjestelmä, astianpesukone, mikroaaltouuni tai vedenkeitin eivät myöskään saisi olla kytkettynä verkkovirtaan, kun olemme poissa.Keskittykää pieniin asioihin. Jos jätät latureita kotiin, varmista, että ne eivät ole tarpeettomasti kytkettyinä. Samoin pistorasiaan kytketty pistorasia, jossa on kaikki elektroniset laitteet, aiheuttaa tarpeetonta virranhukkaa.

Jääkaappi lomatilassa

Jääkaappi on laite, jonka on oltava jatkuvasti toiminnassa suorittaakseen tehtävänsä.Kuitenkin Voimme vaikuttaa siihen energiankulutuksen minimoimiseksi.Ei tehdä suurta ruokavarastoa ennen lähtöä ja yritetään kuluttaa tähän mennessä kerättyjä ruokia.Mitä vähemmän tavaraa jää hyllyille, sitä tehokkaammin jääkaappi toimii ilman, että se lisää sähkönkulutusta, joka tarvitaan asetetun lämpötilan ylläpitämiseen maksimikuormituksella.

Vasta kun olet onnistunut kuluttamaan kaiken, voit sammuttaa sen.Muista tällöin jättää pois päältä kytketyn jääkaapin ovi raolleen hyvän ilmanvaihdon mahdollistamiseksi.

Neuvoja ongelmallisista laitteista

Joskus emme pääse helposti sammuttamaan joitakin laitteita.Näin voi olla esimerkiksi uunin tai keittolevyn kohdalla.Tällaisessa tilanteessa on suositeltavaa kytkeä pois päältä sellaisten sähköpiirien sulakkeet , joiden toiminta ei ole välttämätöntä lomamatkan aikana.Kuten voitte arvata, vain jääkaapin ja turvalaitteiden – hälytys- ja valvontalaitteiden toiminnasta vastaava piiri jätetään päälle.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten