KotiPuhdistusvinkitÄlä koskaan kaada jätteitä lavuaariin.Suosittu virhe voi maksaa sinulle paljon

Älä koskaan kaada jätteitä lavuaariin.Suosittu virhe voi maksaa sinulle paljon

30. 6. 2024 (Kuva: Shutterstock/New Africa).

Pesuallas ei ole roskakori.Sitä ei saa missään tapauksessa käyttää roskien kaatamiseen.Keittiön tai kylpyhuoneen lavuaari voi helposti tukkeutua.Sen tukkeutumisen poistaminen voi joskus olla hyvin ongelmallista.Mitä siihen ei ehdottomasti saa heittää?.

Ruoanvalmistuksessa tai kauneudenhoidossa syntyvät jätteet päätyvät usein tahattomasti lavuaariin.Tämä voi helposti johtaa tukkeutumiseen.Kotikonstit voivat tehdä ihmeitä putkien tukkeutumisen poistamiseksi.Ne eivät kuitenkaan aina ole tehokkaita. Siksi on hyvä ottaa tavaksi heittää kaikki jätteet suoraan roskikseen.Onhan siihen syynsä, miksi se on yleensä sijoitettu lavuaarin alle.

Kahvinporot tai teelehdet päätyvät useimmiten keittiön lavuaariin

Pienet kahvipavut vaikuttavat harmittomilta.Ne voivat kuitenkin johtaa putkien tukkeutumiseen. Haluatko minimoida jätteen määrän ja elää nollajätteen hengessä? Teepurut tulevat varmasti tarpeeseen, kun hoidat kehoasi tai työskentelet puutarhassa. Haluatko päästä eroon saostumasta mahdollisimman nopeasti juotuasi pienen mustan juoman? Suosittelemme niiden heittämistä roskiin.

Öljyä lavuaarissa?

Monet ihmiset tekevät tämän virheen.Harva tajuaa sen seuraukset. Puhumme öljyn kaatamisesta lavuaariin ja vessanpönttöön.Näin ei pitäisi tehdä.Olipa rasva sitten kuumaa tai kylmää. Mitä käytetylle öljylle pitäisi tehdä paistamisen jälkeen? Astian voi pyyhkiä esimerkiksi paperipyyhkeellä.Tämä imee rasvan itseensä.Laita se sitten jäteastiaan.Jos öljyä on paljon, se kannattaa kaataa purkkiin tai muuhun astiaan.Hävitä se tässä muodossa roskiin.

Jauhot kuuluvat roskiin

Jauhot yhdistettynä veteen muodostavat paksun ja tahmean massan.Tätä ei saa missään tapauksessa heittää viemäriin. Ennen kuin peset astioita, joissa on jauhojäämiä, yritä poistaa niistä mahdollisimman paljon etukäteen.

Ole varovainen pestessäsi vihanneksia, hedelmiä ja astioita

Kun pesemme hedelmiä tai vihanneksia tiskialtaassa, poistamme niistä usein etiketit.Joskus ne päätyvät viemäriin korin sijaan.Tämäkin on helppo tapa tukkia putket Tarrat eivät liukene veteen.Heitä ne siis aina roskakoriin.

Ruokajätteet ovat myös syy tiskialtaan viemäriongelmiin Useimmiten ne ovat munankuoria tai siemeniä. Chia- tai pellavansiemenet voivat myös olla vaaraksi.Näillä on kyky imeä itseensä vettä. Kun ne altistuvat vedelle, niiden tilavuus kasvaa huomattavasti.Niiden huuhteleminen veden alla johtaa pesualtaan tukkeutumiseen.

Apteekkihuumeet

Vanhentuneet lääkkeet on palautettava apteekkiin.Tämä on kiistaton asia. Valitettavasti jotkut ihmiset unohtavat tämän ja heittävät lääkkeet roskiin.Vielä pahempaa on, että joskus ne päätyvät lavuaariin! Aiheutamme siten paljon vahinkoa ympäristölle. On parempi jättää näiden tuotteiden hävittäminen ammattilaisten tehtäväksi.

Vaaroja remontin aikana

Missään tapauksessa ei saa hävittää viemäriin valmistuneiden remonttien jäämiä, kuten maaleja, pohjamaaleja tai liimoja Niiden hävittäminen tällä tavoin ei ainoastaan saastuta ympäristöä.Se voi myös aiheuttaa putkien tukkeutumista.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten