KotiPuhdistusvinkitVoitele hana sillä, niin kalkki katoaa jälkiä jättämättä.Toimii joka kerta

Voitele hana sillä, niin kalkki katoaa jälkiä jättämättä.Toimii joka kerta

1. 7. 2024 (Kuva: shutterstock/Georgiy M).

Vedenkeittimet, suihkukaapit, mutta erityisesti hanat paljastavat heti, onko kotonasi kovaa vettä.Ruma ja ruma jäännös, joka vahingoittaa laitteita ajan myötä, on tuttu näky monille meistä.Onneksi siihen on helppo ja edullinen tapa puuttua.Voit päästä eroon kalkista ilman hankausta ja pennosilla.

Kovan veden ongelmat ovat yleisiä, ja monet slovakit valittavat kodinkoneidensa kunnosta. Vaikka ihomme ei pidä kovasta vedestä, se ei vastoin näennäistä ole lainkaan haitallista terveydellemme. Laitteisiin ja varusteisiin laskeutuva niin sanottu kalkkikivi on itse asiassa mineraalikerrostuma, joka koostuu pääasiassa kalsiumista.

Tehokas ratkaisu tähän ongelmaan on asentaa kotiin erityinen vedenpehmentäjä, mutta kuten käy ilmi, tämä ei ole aina hyvä vaihtoehto. Vedenpehmennys perustuu pääasiassa natriumin lisäämiseen veteen, eikä sitä suositella joillekin ihmisille.

Tässä vinkki siihen, miten ei tarvitse huolehtia hanojen sakkautumisesta, kun kotona on kovaa vettä. Tämä isoäidin kikka on nerokas.

Nokkela temppu kalkin poistamiseen

Maailman yksinkertaisin ja vanhin tapa poistaa kalkkikivi on yksi edullinen keino. Todennäköisesti sinulla on sitä keittiössäsi. Puhun tavallisesta valkoisesta etikasta.

Me hyvin usein lykkäämme kalusteiden jynssäystä. Paksun kalkkikerroksen näkeminen voi tehokkaasti lannistaa puhdistamisen.Onneksi etikkaa käyttämällä voit välttää tämän ikävän ja epämiellyttävän tehtävän. Levitä vain etikkaa akun alueille, jotka ovat kalkin peitossa, tai jos nestettä valuu, kasta vanupuikko etikkaan ja hiero sillä aluetta. Anna vaikuttaa 10 – 15 minuuttia, äläkä vaivaudu hankaamaan lainkaan.Tämän ajan kuluttua kalkin pitäisi irrota itsestään, kun se huuhdellaan vedellä. Jos kalkkia on edelleen jäljellä, toista menettely.

Nerokas etikkapatentti

Jotkut suosittelevat tehostamaan vaikutusta sekoittamalla etikkaa ja pesujauhetta, sillä tällainen tahna on helpompi levittää myös kulmiin tai pystysuoriin pintoihin. Sekoita jauhe ja etikka sellaisessa suhteessa, että saat aikaan paksun tahnan.Levitä tahna puhdistettaviin osiin ja anna vaikuttaa vain viisi minuuttia.Pyyhi tämän ajan kuluttua mahdolliset jäämät pois märällä sienellä tai liinalla.

Hanoihin kertyy ajan mittaan saostumia, joten jos vältät niiden poistamista, niiden ei pitäisi olla ongelma. Pienellä säännöllisyydellä tämä ongelma katoaa kodistasi ja unohdat hanojen jynssäämisen. Muista tehdä testi vähemmän näkyvässä paikassa; monet koristeellisemmin tehdyt hanat eivät ole yhtä kestäviä joillekin aineille kuin perinteiset hanat.

Kotikonsteja hanan kalkinpoistoon

1.Etikka ja nestemäinen saippua.

  Tämä on hieno ja mielenkiintoinen muunnelma etikkatempusta. Saippuaa lisäämällä neste ei valu yhtä helposti pois puhdistettavilta pinnoilta.Voit käyttää nestemäistä saippuaa.Sekoita se yksinkertaisesti etikkaan suhteessa 1:1.Levitä sitten nestettä likaantuneelle pinnalle ja odota 10-15 minuuttia.Huuhtele lämpimällä vedellä ja olet valmis.

  2.Sitruunamehu.

   Jos sinulla ei ole etikkaa tai pelkäät sen olevan liian aggressiivista, voit käyttää sitruunamehua. Laimenna mehu vedellä puoleksi ja puoleksi ja pese likaantuneet pinnat.Voit myös levittää nestettä pumpulipuikolle ja levittää sitä tahriintuneisiin kohtiin muutamaksi minuutiksi.

   3.Etyylialkoholi.

   Etyylialkoholi tai tavallinen etanoli on hyvä kylpyhuoneen puhdistukseen.Kasta vain rätti siihen ja hankaa alueet, joihin kalkkikivi on asettunut.Yksinkertainen ja tehokas ratkaisu.

   4.Hammastahna.

   Tavallinen hammastahna on hyvä poistamaan plakkia, ei vain plakkia hymystäsi.Voit käyttää sitä myös kodin tarvikkeiden puhdistamiseen.Levitä vain hieman hammastahnaa hanaan ja käytä pehmeää liinaa tai hammasharjaa herkkien alueiden puhdistamiseen.Tahna on lievästi hankaavaa.Puhdistuksen jälkeen huuhtele se pois lämpimällä vedellä.Muista testata huomaamattomassa paikassa.Älä käytä hammastahnaa kultaisten tai herkistä materiaaleista valmistettujen hanojen puhdistamiseen.

   5.Jauhot.

   Kävi ilmi, että jopa tavalliset jauhot, joita sinulla on keittiössäsi, voivat auttaa poistamaan kalkkia hanastasi.Toimii hankaavana aineena.Kuivaa hana huolellisesti ennen kuin aloitat.Ripottele sitten siihen jauhoja.Hiero pintaa pehmeällä liinalla, kunnes hana on puhdas.Jos kalkkia on hyvin paljon ja siinä on paksu kerros, on parempi liuottaa se etukäteen ja käyttää jauhoja lopulliseen „hiontaan&#8220.

    Niko Ahlqvist
    Niko Ahlqvist
    Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
    RELATED ARTICLES

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Am beliebtesten