KotiKeittiöniksitHeitätkö vettä perunoiden päälle? Se on suuri virhe.Se voi helpottaa jokapäiväistä elämääsi

Heitätkö vettä perunoiden päälle? Se on suuri virhe.Se voi helpottaa jokapäiväistä elämääsi

02. 07. 2024 (Kuva: shutterstock/dashtik).

Mitä tehdä perunavedellä? Useimmat ihmiset päättävät kaataa sen lavuaariin tai vessanpönttöön, mutta se on virhe.Perunavesi voi helpottaa elämäämme monin tavoin.Katso alla joitakin esimerkkejä sen käyttötarkoituksista.

Perunat ovat hyvin yleisiä slovakialaisissa pöydissä, erityisesti keitetyt perunat. Illallinen on syöty, perhe on tyytyväinen, nyt jää vain kysymys: mitä tehdä perunavedellä? Emme suosittele sen kaatamista – se on tuhlausta! On parempi antaa sille ’toinen elämä’.Siihen on useita tapoja.

Älä heitä vettä pois perunoiden jälkeen.Käytä se sen sijaan viisaasti

Se, ettei vettä heitetä pois keitettyjen tai huuhdeltujen perunoiden jälkeen, ei ole vain säästämistä ja kierrättämistä, vaan myös kekseliäisyyttä. On monia tapoja käyttää sitä uudelleen Sinun tarvitsee vain käyttää hieman mielikuvitustasi tai käyttää ehdotuksiamme.

Ensinnäkin tällainen neste on hyödyllinen keittiössä.Se sisältää runsaasti tärkkelystä, kuitua, kivennäisaineita: kaliumia, kalsiumia ja vitamiineja: A-, B-, C- ja K-vitamiineja .Se sopii erinomaisesti luonnolliseksi kastikkeeksi ja liemen sakeuttajaksi tai tavallisen veden korvikkeeksi pizzataikinan tai leivän valmistuksessa.

Sitä on myös hyvä kaataa perunamuusiin – siitä tulee kermaisempaa ja kuohkeampaa.

Perunavesi – käytetään keittiössä ja sen ulkopuolella

Perunavettä voidaan käyttää myös kasvien, erityisesti palkokasvien kasteluun. Sen sisältämillä mineraaleilla on suotuisa vaikutus vihannesten ja kukkien kehitykseen. Tässä tapauksessa voit kuitenkin käyttää vain suolatonta vettä, esim.

Tällä nesteellä voi poistaa vedenkeittimen kalkin ja kiillotettujen ruokailuvälineiden tahrat Sillä voi myös puhdistaa täydellisesti keittiön tiskialtaan, suihkualtaan ja kylpyammeen. Kasta sieni vain perunaliuokseen ja hankaa likaista pintaa.

Lisäksi perunavettä käytetään myös kosmetiikassa. Ennen pään pesua levitettynä se ravitsee ja vahvistaa hiuskynsinauhaa täydellisesti. On kuitenkin muistettava, että tällainen hoitoaine voi tummentaa vaaleat hiukset..

Jalkojen liotus lämpimässä vedessä perunoiden keittämisen jälkeen puolestaan pehmentää keratinoitunutta epidermistä ja tekee ihosta miellyttävän sileän.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten