KotiUusiokäyttöideatVain hölmö heittää kirsikankuopat pois.Näin niitä käytetään talvella

Vain hölmö heittää kirsikankuopat pois.Näin niitä käytetään talvella

Kirsikkakausi on täydessä vauhdissa.Punaisia, mehukkaita, joskus makeita kuin hunaja, joskus hieman happamia.Punaisten hedelmien ystäviä on paljon, me lähinnä syömme hedelmät ja heitämme kuoret pois – pidämme niitä jätteenä.Paitsi ehkä liköörin tuntijat, jotka käyttävät niitä amaretton valmistukseen.Kirsikankuopat sen sijaan kannattaa säilyttää, koska niiden ominaisuuksista voi olla hyötyä talvella.

Kirsikansiemenet säilyttävät lämpötilansa pitkään

Kirsikansiementen salainen ominaisuus, koska niitä tunnetaan vähän, on niiden kyky säilyttää tietty lämpötila pitkään.Siksi niitä voi käyttää kylmäkompressina kuumina päivinä, mustelmiin tai hyönteisten puremiin ja lämmittävänä laastarina talvella.Luomutuotteita tuottavat yritykset hyödyntävät jo kirsikansiementen ominaisuuksia – kirsikansiemenistä valmistettuja termoforeja on saatavilla markkinoilla.Sen sijaan, että maksaisit paljon rahaa, voit tehdä sen itse.

Älä heitä kirsikansiemeniä pois. Kuivaa ne ja laita ne pussiin

Miten kirsikansydämistä tehdään termofori? Ohjeet ovat triviaalit:

  1. Kun valmistat kirsikkahilloja ja muita herkkuja, älä heitä hedelmän kuoret pois hedelmän ontelemisen jälkeen, vaan puhdista hedelmäliha huolellisesti.

Levitä kivet tarjottimelle, paperille tai tasaiseen astiaan ja kuivaa ne lämpimässä, kuivassa paikassa.

Kun siemenet ovat kuivuneet, on aika siirtyä toiseen vaiheeseen eli ommella pussi, johon kirsikansydämet lopulta siivilöidään.Pussin tulisi olla valmistettu luonnonmateriaalista.Se, millaisen muodon annat sille, on sinusta kiinni.Jos sinulla ei ole ompelutaitoja, voit ostaa valmiin taskun.

Täytä kirsikansiemenet pussiin ja ompele reuna yhteen.

Miten käytät kirsikankuoripussia?

Voit käyttää kirsikankuoripussia, jos jäähdytät sen hyvin jääkaapissa, kääreenä mustelmiin ja palovammoihin.Kuumina päivinä se tuo myös viilennystä.Toisaalta talvella, jos lämmität kirsikankuoripussin, se on erinomainen kotilämpöfoorin korvike, joka auttaa reumaan tai kuukautiskipuihin.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten