KotiVinkkejä kotiinHyttyset lakkaavat olemasta riesa pitkään: muista nämä tavat torjua niitä vanilliinilla

Hyttyset lakkaavat olemasta riesa pitkään: muista nämä tavat torjua niitä vanilliinilla

Lämpimän kauden alkaminen tuo väistämättä mukanaan yhden ärsyttävimmistä tekijöistä – ärsyttävät verta imevät hyönteiset, kuten hyttyset.Niiden läsnäolo voi pilata minkä tahansa ulkoilmaloman ja muuttaa sen kamppailuksi kivuliaiden puremien ja kutinan kanssa.Hyttysten torjuntaan on saatavilla monia kemiallisia tuotteita, mutta ne voivat olla haitallisia terveydelle ja ympäristölle.Onneksi luonto tarjoaa turvallisen ja tehokkaan vaihtoehdon – vanilliinin.

Tällä ruoanlaitossa laajalti käytetyllä luonnollisella ainesosalla on karkottavia ominaisuuksia verta imeviä hyönteisiä vastaan, ja se voi olla liittolaisesi taistelussa niitä vastaan.

Vaihtoehto 1: Iholle levittäminen.

Yksi helpoimmista ja edullisimmista tavoista käyttää vanilliinia karkotteena – levittämällä sitä paljaalle iholle.Tee tämä laimentamalla vanilliini mihin tahansa kasviöljyyn, kuten manteliöljyyn, kookosöljyyn tai oliiviöljyyn, suhteessa 1 osa vanilliinia 10 osaa öljyä.Näin saatua seosta levitetään alttiille ihoalueille, kuten käsille, jaloille ja kasvoille.Vanilliinilla on voimakas haju, joka peittää hyttysiä houkuttelevat ihmisen hajut ja saa ne välttämään alueita, joissa on tämä tuoksu.

Vaihtoehto 2: Käytetään kynttilöissä tai fumigaattorilampuissa.

Toinen tehokas tapa käyttää vanilliinia hyttystorjunnassa – lisätä sitä kynttilöihin tai fumigaattorilampun nesteeseen.Lisää vain 5-10 tippaa vaniljauutetta kynttilä- tai lamppunesteeseen.Poltettaessa aromaattiset vanilliinimolekyylit leviävät ilmaan, luovat suojaavan esteen ja karkottavat verta imevät hyönteiset lepoalueelta.

Vaihtoehto 3: Ruiskuttaminen ilmaan.

Jos haluat liikkuvamman vaihtoehdon, voit käyttää vanilja-aromia suihkeena.Suihkuta sitä alueille, joilla aiot leiriytyä ulkona ja luoda näin väliaikaisen esteen hyttysille.Vanilliini häiritsee niiden kykyä paikantaa mahdolliset uhrit ja karkottaa ne alueelta.

Vaihtoehto 4: Käytä voiteina ja voiteina.

Niille, jotka haluavat yhdistellä erilaisia lääkkeitä, vanilliinia voidaan lisätä suosikkihyttysenpistovoiteisiin tai -voiteisiin.Näin saat paitsi suojaa uusilta puremilta, myös helpotusta jo olemassa oleviin puremiin.

Käyttämällä vanilliinia yhdessä fyysisten esteiden, kuten hyttysverkkojen ja muiden karkotteiden, kanssa voit luoda luotettavan suojan ja nauttia mukavasta lomasta luonnossa ilman ärsyttäviä hyttysiä.Älä unohda turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä – valitse luonnontuotteita, jotka eivät vahingoita sinua tai ympäristöä.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten