KotiKeittiöniksitSäilytä perunoita näin isoisä.Ne eivät koskaan itäne ja pysyvät tuoreina pitkään

Säilytä perunoita näin isoisä.Ne eivät koskaan itäne ja pysyvät tuoreina pitkään

Jos käytät näitä perunoiden säilytystapoja, mukulat pysyvät kiinteinä pitkään.Sinun ei tarvitse edes huolehtia rypistyneestä tai vihreästä kuoresta tai versoista.Isoisäni yksinkertaisen patentin ansiosta perunat ovat turvallisia.

Miten käsittelette suurta perunavarastoa? Jos tarjoat mukuloille sopivat olosuhteet, ne pysyvät kiinteinä juuri ennen kevättä eivätkä verso tai viherty.Säännöt ovat yksinkertaiset, mutta niitä on noudatettava tarkasti, muuten perunan kuori alkaa kuihtua ja voi syntyä mätää.Suosittelen myös isoisäni patenttia.Vain harvat tuntevat tämän mukuloiden säilytysmenetelmän.

Miten perunoita säilytetään, jotta ne pysyvät tuoreina?

Perunat tarvitsevat pimeän, viileän ja ei liian kostean paikan.Tällainen paikka voi olla esimerkiksi kellari, ruokakomero tai jopa autotalli.Jos lämpötila on liian korkea, perunat voivat alkaa itää tai mädäntyä (perunoiden optimaalinen säilytyslämpötila on 7-10 celsiusastetta).Ilmankosteuden on oltava kohtuullinen, noin 80 – 90 % (liian kuiva ilmasto voi kuivattaa perunat ja kutistaa ne, ja liian kostea ilmasto voi aiheuttaa perunoiden homehtumista).

Lisäksi auringonvalon pääsy perunoihin on pidettävä mahdollisimman vähäisenä.Isoisäni sekoittaa perunoita syksyllä kerättyihin tammenterhoihin ja kastanjoihin.Tämä menetelmä poistaa turhan kosteuden aiheuttaman ongelman ja estää mukuloiden itämisen.

Perunoiden säilytykseen on monia tapoja.Helpointa on järjestää ne puisiin laatikoihin tai koreihin, jotka ovat ilmavia ja vakaita.Mukulat on säilytettävä väljästi, ilman painetta.Ne voidaan myös levittää lattialle tai hyllyille ja peittää olki-, paperi- tai kangaskerroksella.On tärkeää, että eri perunalajikkeita ei sekoiteta keskenään, sillä niiden säilyvyys voi vaihdella ja ne voivat olla vuorovaikutuksessa keskenään.Muista myös tarkistaa säännöllisesti ja poistaa sairaat, vahingoittuneet tai itävät perunat.

Miksi perunat itävät, mätänevät tai muuttuvat vihreiksi?

Väärin varastoidut perunat voivat menettää ravintoarvonsa, makunsa ja rakenteensa ja niistä voi tulla jopa terveydelle haitallisia.Lämpö, valo, kosteus – kaikki vaikuttavat siihen, että perunat alkavat itää.Tällaiset perunat menettävät tärkkelystä ja vitamiineja, niistä tulee pehmeitä ja kitkeriä, ja itse versot sisältävät paljon myrkyllistä solaniinia.Itämistä voidaan estää pitämällä lämpötila alhaisena ja rajoittamalla valoa.

Huonosti varastoidut perunat voivat myös vihertyä.Tämä prosessi johtuu siitä, että perunat altistetaan auringonvalolle, joka stimuloi klorofyllin ja solaniinin tuotantoa.Toinen perunoiden huonon varastoinnin seuraus on mätäneminen, ts.j.bakteerien, sienten tai virusten aiheuttama hajoaminen.Mätää voidaan ehkäistä pitämällä varastointialue kuivana ja puhtaana, estämällä mekaaniset vauriot ja poistamalla sairaat ja vahingoittuneet perunat.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten