KotiReseptitRapeaa iloa lapsuudesta: ananaksen valmistaminen isoäidin reseptin mukaan

Rapeaa iloa lapsuudesta: ananaksen valmistaminen isoäidin reseptin mukaan

Kukapa ei muistaisi koko lautasellista rapeita herkkuja, jotka hänen suosikkimummonsa oli valmistanut – ananasta, joka oli ripoteltu runsaasti tomusokeria ja joka suli suoraan käsissä ja suussa.

Marie Clairen toimittajat jakoivat tämän unohdetun reseptin.Muistele, kuinka autoit isoäitiäsi vääntämään taikinasta ’possupyrstöjä’ ja pidä mestarikurssi suoraan keittiössäsi.

Tarvitset seuraavat tuotteet khvorostin valmistamiseen:.

  • Kananmuna 1 kpl.
  • Hapanimelää 20 % 100 gr.
  • Jauhot 250 g.
  • Sokeri 1 rkl.
  • Kasviöljy 250 gr.
  • Kuorrutussokeri.

Valmistustapa:.

Vatkaa muna ja sokeri vispilällä tai tehosekoittimella.Lisää saatuun seokseen smetana, sekoita.Kaada joukkoon jauhot ja vaivaa taikina.Kauli taikina ohueksi (noin 2-3 mm) ja leikkaa se kapeiksi suikaleiksi.Sido näin syntyneet nauhat löysäksi solmuksi tai puno ne.

Kuumenna öljy syvällä kuumakestävässä astiassa ja lähetä taikinasolmut siihen paistumaan noin 3-4 minuuttia.Levitä sen jälkeen ananakset paperipyyhkeelle, jotta ylimääräinen öljy poistuu.Siirrä valmis annos lautaselle ja ripottele päälle runsaasti tomusokeria.

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten