KotiKeittiöniksitEtikkaa taikinaan - miksi ovelat emännät tekevät niin: huomaat toistavasi sitä yhä...

Etikkaa taikinaan – miksi ovelat emännät tekevät niin: huomaat toistavasi sitä yhä uudelleen ja uudelleen

Olemme tottuneet siihen, että etikka parantaa monien tuotteiden ominaisuuksia ja antaa joillekin ruokalajeille ainutlaatuisen maun.Mutta harva tietää, että etikkaa on joskus lisättävä taikinaan.Joka tapauksessa – hiivataikinaan.

Salaisuus on yksinkertainen: tämä hapan tuote saa aikaan tehokkaamman reaktion hiivan ja jauhojen välillä, mikä johtaa siihen, että taikina nousee nopeammin ja siitä tulee kuohkeampaa, pehmeämpää ja rehevämpää.

Aitoja cheburekkeja voi paistaa vain taikinasta, jossa on ripaus etikkaa – niistä tulee kuohkeita ja kuplivia.

Kuva: Nadin Sh/pexels.com.

Tällaisesta taikinasta ja etikasta leivotut pullat ja piirakat säilyvät tuoreina ja ruokaisina vielä parin päivänkin kuluttua.Myös keksitaikinaan etikkaa lisäävät kotiäidit saavuttavat hyviä tuloksia: taikina pysyy paremmin muodossaan, saa erityisen maun ja muuttuu taikinamaiseksi ja ruokaisaksi.

Lopuksi, etikkaa ei voi olla käyttämättä, kun valmistetaan taikinaa cheburekkeja varten.Ja jos leivot itse leipää, kokeile seuraavalla kerralla kaataa taikinaan hieman etikkaa, niin huomaat, kuinka paljon kuohkeampi seuraavasta erästä tulee.

Jos pidät kotitekoisista leivonnaisista, tee kaurakeksejä tällä reseptillä.

 

Niko Ahlqvist
Niko Ahlqvist
Hei. Nimeni on Göta ja olen tämän ihanan viestin kirjoittaja. Ehkä se koskee puutarhanhoitoa tai ehkä se koskee ruokaa. Tai ehkä se on elämänohje. Joka tapauksessa, kun sain tietää siitä, kävin sen läpi, kokeilin sitä käytännössä ja kirjoitin siitä teille. Hyvä lukija.
RELATED ARTICLES

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Am beliebtesten